Byggeri også til fjerde generation

Faltheiners kender og kan deres træhåndværk i tredje generation. Familieforetagendet, der blev grundlagt i 1965, og hvor faderen og sønnerne arbejder, præsenterer nye kontorbygninger i eget design i Kirchbach i Gailtal, dog ikke kun eget knowhow inden for træbyggeri, men også en praktisk og interessant kombination med glas og PREFA aluminium.

Bæredygtig forudseenhed

"Med henblik på fremtiden er det vigtigt at skabe en stærkere bevidsthed om brugen af bæredygtige materialer af høj kvalitet", siger Gerhard Faltheiner, der har overtaget og videreført tømrerværkstedet efter sin far. Virksomheden beskæftiger i dag 15 medarbejdere, og arbejdsområderne spænder fra traditionelt træbyggeri til arkitektonisk og konstruktivt krævende bygninger.

Allerede tidligt stod det klart, at sønnerne Florian og Christoph overtager virksomheden på et tidspunkt.

At den unge generation var de drivende kræfter ved planlægningen af den ny kontorbygning, var derfor en selvfølge. Et påtrængende behov for mere plads til den ekspanderende virksomhed og en konstruktionsmæssig ændring imødekom de to brødre familietraditionen tro ved at tænke forudseende og på længere sigt med langtidsholdbare byggematerialer. Man besluttede sig for en interessant, struktureret kombination af træ, glas og aluminium. Brugen af PREFA på taget gav dermed næsten sig selv.

Træ og aluminium: et perfekt team

I lighed med forarbejdning af aluminium er fordelene ved træbyggemåden en kort byggetid, et enkelt byggesystem, ressourcebesparende anvendelse af råmaterialer og en stor CO2-besparelse. Træ og aluminium er dermed det perfekte materiale- og designteam.

"Min bror og jeg har gjort os mange tanker og hentet inspiration fra landskabet. Det stod os hurtigt klart, at bygningen skulle have rene liner", fortæller Florian Faltheiner. Sammen med sin bror har han fremhævet det ligelinjede design yderligere ved at udelade halvtaget og lade store glasfacader på begge sider af indgangspartiet hhv. udstillingsområdet dominere.

Vejrlig som en udfordring for materialer

Lige som taget er også nybyggeriets facade udsat for vejr og vind i langt højere grad en andre dele af huset. Regn, sne, men også kraftig sol er en udfordring for alle materialer. PREFA aluminiumstagplader R.16 er der ikke noget at udsætte på. Lige så lidt som på lærketræ. "Lærk egner sig ideelt til brug i det fri, da det er et yderst robust materiale", siger fagfolk. PREFAS 40 års materialegaranti passer derfor perfekt ind i konceptet med bæredygtige materialer af høj kvalitet og lang levetid.

Neues Bürohaus der Firma Holzbau Faltheiner mit Lärchenholz-Fassade und einem PREFA Dach in anthrazit und großen Glasflächen, das Satteldach hat kaum Dachvorsprung und wirkt sehr modern

Prøvehus giver et eksempel

Byggeri i højde med jordoverfladen og strukturer med små rum ligger i trenden. "Vores kontor betragtes som et mønsterhus. Vi har allerede mange forespørgsler fra personer, der ønsker en lignende bygning som beboelsesejendom. Et projekt er allerede under planlægning, selvfølgelig med et PREFA tag", fortæller Florian og Christoph med stor fornøjelse om kommende projekter.

Dreamteam

Dreamteamet med de unge Faltheiners blev suppleret af Klaus Ladstätter, som i 2014 etablerede sig som vvs- og tagdækker med sin unge virksomhed, men med mange års håndværkserfaring, i umiddelbar nærhed af tømrerværkstedet. Ladstätter, der primært bygge stejle og flade tage i området, men også er specialist i bagventilerede facader, havde anbefalet PREFA tagplade R.16 til Faltheiners kontorhus.

Tagpladerne til den 160 kvadratmeter store tagflade på nybyggeriet, det kun tog fire måneder at færdiggøre,blev monteret af Ladstätter, også i lyntempo, med det velkendte PREFA monteringssystem; det klarede to af hans medarbejdere på bare to dage. Tagpladerne i P.10 antrazit blev lagt fra højre mod venstre i halvforbandt, dvs. øverste dækrække halvt forskudt i forhold til den nederste. "Endvidere giver snestopperne et ensartet opsætningsbillede", siger Ladstätter glad.

Vejrbestandigt og meget lidt vedligeholdelse

For kendere er fordelene ved aluminiumsmaterialet fra PREFA tydelige: Let, langtidsholdbart, og den 40-årige garant på P.10-belægningen og grundmaterialet dækker eventuelle skader, der forårsages af naturlige miljøpåvirkninger såsom brud, rust og opfrysning. "Kombinationen af træ og aluminium giver en smuk kontrast, som integrerer sig harmonisk i omgivelserne", fortæller fagmanden begejstret.

Vogelperspektive, aufgenommen mit einer Drohne, vom neuen Bürohaus von Holzbau Faltheiner, das Dach ist eingedeckt mit der PREFA Dachplatte R.16 in Anthrazit

Produktboks PREFA tagplade R.16

Materiale

coatet aluminium, 0,7 mm tyk, tolags-ovnlakering

Farve

P.10 antrazit

Mål

700 × 420 mm

Vægt

2,5 kg/m²

Opsætning

på fuld forskalling min. 24 mm

Fastgørelse

direkte, med 3 PREFA rillesøm 28/25