Facadebeklædning med trælook fra PREFA: Byggetips

Træfacader giver dit hus et særligt naturligt udtryk.

Som følge af naturtræets karakter ændrer facaden dog hurtigt udseende og begynder at forvitre. Hvis du vil spare dig selv for besværet med maling og regelmæssig vedligeholdelse og pleje i fremtiden, kan du gøre brug af en bagventileret aluminiumsfacade af høj kvalitet med trælook og 40 års materialegaranti.

Langvarig skønhed: LØSNINGEN TIL SNAVSEDE OG FORVITREDE FACADER

Normale (puds)facader bliver ofte snavsede efter relativt kort tid. Efter at de er nyrenoverede og nymalede ser de ofte gamle ud igen efter nogle år. De ekstreme miljøpåvirkninger kan belaste facadematerialerne i en sådan grad, at de mister formen. Hårde vintre, varme somre og fugtige efterårsmåneder resulterer i revner, afskallet maling, falmet maling, alger eller grimme farveændringer, især på nordsiden. Selv en ægte træfacadebeklædning bliver forvitret. Dette medfører uskønne og uregelmæssige misfarvninger, som kun kan reduceres ved omfattende og regelmæssig pleje af træet.

"Aldrig mere male, aldrig mere reparere" – Det er de krav, som boligejerne stiller til deres facader i dag. Du kan spare dig selv for besværet med at male med PREFAs robuste facader i aluminium. Med facadepladerne i trælook kan kreative facadedrømme blive en realitet. 

PREFA Sidings som facadebeklædning i farverne "naturlig eg", "beige-grå eg" og "brun valnød" kan lægges lodret, vandret eller på skrå, med eller uden skyggefuge.

Aluminiumspaneler fra PREFA tåler alle vejrforhold og er også ideelle til "vejrsider"!

Tekniske data

Dimensioner eg, grå-beige

138 × 0,7 mm, glat


200 × 1,00 mm, glat

Dimensioner, valnøddebrun

138 × 0,7 mm, glat
200 × 1,00 mm, glat

Dimensioner, naturlig eg

200 × 1,00 mm, glat

Skyggefuge

15 mm bred og 7 mm dyb
fås med eller uden skyggefuge

Vægt

Ca. 3,30 – 4,30 kg/m² (afhængigt af byggebredden)

Længde

500 – 2.500 mm ved brug af PREFA fuge
500 – 6.200 mm uden brug af PREFA fuge

Opsætning

horisontalt, vertikalt, diagonalt

Farvebelægning

Duragloss 5000

bagventilerede facader: gennemprøvede system

Alle PREFA aluminiumsfacader gør brug af det over hundrede år gamle og gennemprøvede system med bagventilerede gardinfacader. Dette sikrer blandt andet et behageligt indeklima, da den bagventilerede vægkonstruktion regulerer fugtbalancen og forhindrer skimmelsvamp. Derudover er der ingen grænser for kreativiteten, når du designer facaden, og du kan nyde en særlig lang levetid for din facade.

Præsentation af sidesporene i lyst træ (trælook) med PREFA-fugen og skyggefugen.

Forskel mellem fuge og skyggefuge

OPDAG SKØNHEDEN I TRÆLOOK: ALSIDIG ÆSTETIK

PREFA aluminiumsfacadesystemer kan anvendes meget alsidigt De egner sig både ude og inde, for eksempel som gavlbeklædning, kvistbeklædning, beklædning til undersiden af taget eller til carporte, altanbeklædning, loftbeklædning, vægbeklædning og meget mere.

Vil du gerne vide, hvordan din facade ser ud med facadepladerne i trælook (PREFA Sidings i farverne naturlig eg, eg beige-grå eller valnøddebrun)? Så gør brug af vores gratis fotoservice. Upload et billede og modtag et redigeret billede, der viser dit hus med den ønskede PREFA facade inden for få arbejdsdage.

Nærbillede af en garage beklædt med PREFA Sidings i trælook. Hvad angår farven blev der valgt valnøddebrun.

DEN PERFEKTE KOMBINATION AF TRÆLOOK OG HOLDBARHED: PREFA Siding

Med PREFA Sidings får du en aluminiumsfacade med æstetikken fra en træfacade og kombinerer dermed et naturligt look med en robust facade, som kan holde i generationer. Det er nemlig, hvad PREFA garanticertifikatet med 40 års materialegaranti står for.