Aluminium som materiale : Sæt din lid til fremtidens byggemateriale

Let, robust, langtidsholdbart, miljøvenligt, perfekt at bearbejde, alsidig i designet – aluminium forener alle de egenskaber, man kan ønske sig fra et materiale.

Allerede i starten af det 19. århundrede blev store tagflader inddækket med aluminium (f.eks. San Gioacchion-kirken i Rom). Også i dag bruger de mest spændende byggerier i verden aluminium i bygningsbeklædningen. Aluminium regnes for fremtidens materiale i den moderne arkitektur. Det er ikke så mærkeligt, når man tager de mange gode egenskaber i betragtning.

Let i vægt og stormsikker

Ringe vægt - let & fordelagtig sanering med aluminium: Tag det let

Et PREFA aluminiumstag vejer kun en brøkdel af det meget tunge teglstenstag. Med en egenvægt på kun 2,3 til 2,75 kg pr. kvadratmeter er det let at opsætte. Teoretisk er en lift ikke engang nødvendig. Men det er ikke kun bearbejderen, der aflastes. Når PREFA taget er lagt, holder også tagets underkonstruktion i årtier. 

For bygherrer er især vores aluminiumsprodukters lave vægt interessant ved sanering. Svage tagstole skal ikke forstærkes ekstra før ny inddækning. Det sparer tid og penge. 

Også byggetiderne kan afkortes væsentligt. Vi leverer materialet perfekt forberedt. Og vores produkter kan – med den rette knowhow – hurtigt og let monteres (allerede fra en taghældning på 3°).

Endnu en fordel: Generende støvbelastning som ved tilskæring af tagtegl bortfalder. Altså: Tag det let.

PREFA egner sig ideelt til etablering af tagetager og til istandsættelse af fredede bygninger

Evigt varer længst

Aluminium reagerer med ilten i luften og danner derved en naturlig oxidbelægning. Dette lag giver en fremragende korrosionsbeskyttelse (også mod bitumenkorrosion). 

En beskadiget tag- eller facadeoverflade af aluminium regenererer altid igen af sig selv. Endvidere beskyttes aluminiummet af en tolags ovnlakering. På den måde får du glæde af dit tag i længere tid - også næste generation.

Jedes PREFA Dach ist extrem zuverlässig auch bei extremen Wetterbedingungen

Ekstremt stormfast

Med den indirekte, skjulte fastgørelse og opsætningen i halvforbandt kan et PREFA tag modstå selv ekstreme stormbelastninger. I risikoområder kan stormsikkerheden forbedres med ekstra vedhæftninger. 

Vores PREFA tag er også pålideligt på bjerghytter. På brændende varme dage og i iskolde nætter er en forskel på 50° mellem maksimum- og minimumtemperatur ikke sjælden. Det er PREFA taget ligeglad med.

[Translate to dansk:] Aluminium lässt sich zu 100 % recyceln und spart Energie bei den Transportkosten

Absolut miljøvenligt - aluminium er et ægte naturtalent

Aluminium er et ideelt materialevalg ud fra et økologisk synspunkt. Det er der flere grunde til:

  • Aluminium kan genanvendes 100% Ved genanvendelse skal der kun bruges 5% af den oprindelige fremstillingsenergi
  • PREFA anvender primært sekundæraluminium (= genanvendt aluminium)
  • Som følge af den ringe egenvægt spares der energi og CO₂-emissioner ved transport til byggepladsen

Vi fastholder: Aluminium er meget langtidsholdbart, næsten vedligeholdsfrit, genanvendeligt uden tab og utroligt let. Når alt kommer til alt giver det en økobalance med verdener til forskel i forhold til almindelige tage.

Med den brede vifte af farver fra PREFA er det kun din fantasi, som sætter grænser.

Enestående farve- og udformningsmangfoldighed - med aluminium kan næsten alle ønsker opfyldes

Aluminium er ekstremt omskifteligt og lader intet tilbage at ønske i overfladeudformningen. Der er mulighed for enestående mønstre, farver og effekter i de mest forskellige udformninger.

Afhængig af produktet tilbyder vi op til 16 farvetoner. Vi fremstiller også gerne specialfarver på opfordring – helt i overensstemmelse med kundernes ønsker. PREFA tage og facader er utroligt farvebestandige. Lakken af høj kvalitet er deformerbart og dermed bedst muligt beskyttet mod ekstreme vejrpåvirkninger og temperatursvingninger.

Med vore hightech-produkter som tag- og facadepanel FX.12 bliver bygninger til projektionsflader. Afhængig af lysindfald opstår magiske lys- og skyggeeffekter, som giver bygningsbeklædningen liv. 

Takket være den alsidige produktpalette kan næsten alle arkitektoniske ønsker opfyldes, og enestående effekter på tag og facade kan fremtrylles. 

PREFA gør ethvert objekt til et unika. Der er ingen grænser for fantasi og kreativitet.

PREFA tilbyder 40 års garanti

Visioner for generationer - aluminium har ekstrem lang levetid

Stormsikker, brudsikker, robust, lang levetid – PREFA aluminiumstage og -facader lader sig ikke slå ud af et uvejr. Aluminium trodser alle vejrforhold og beskytter sig selv mod korrosion. Ved reaktionen med ilten i luften dannes en naturlig oxidbelægning. Den lægger sig som et beskyttelsespanser over materialet. En beskadiget tag- eller facadeoverflade af aluminium regenererer altid igen af sig selv. Samtidig beskyttes den bærende aluminium af en tolags ovnlakering. 

Ud over de stærke egenskaber, som aluminium kommer med, giver den skjulte fastgørelsesteknik i halvforbandt en stærk vedhæftning. På den måde forbliver bygningsbeklædningen tæt og holder uvejret ude. Dette vandtætte løfte får du på skrift. Med 40 års farve- og materialegaranti.

PREFA komplet system til tag og facade

Fremragende falsegenskaber - aluminium er perfekt at bearbejde

For os er aluminium det mest alsidige råmateriale i bygningsteknologien. Sidst, men ikke mindst, fordi materialet har fremragende falsegenskaber. Takket være en raffineret legering bliver aluminium smidigt og fleksibelt at bearbejde, også ved ekstreme temperaturer under frysepunktet. Selv montering i iskolde højder bliver den rene barneleg – mange bjerghytter (flere af disse i en højde på over 3.000 m over havets overflade) er allerede udstyret med en PREFA bygningsbeklædning. 

I disse højder er en forskel på 50°C mellem døgnets højeste og laveste temperatur ikke sjælden. Selv i sådanne ekstreme højder er monteringen intet problem.

Facit: Aluminiums fleksibilitet og smidighed giver også mulighed for komplicerede konstruktioner og specialløsninger. Selv ved ekstreme vejrforhold.

10 gode grunde der taler for PREFA!