Det rigtige tag til dit enfamiliehus: Alt du skal vide om tagform, struktur, priser og udførelse

Det rigtige tag til dit enfamiliehus: Alt du skal vide om tagform, struktur, priser og udførelse

Er du midt i planlægningen af dit kommende moderne eller traditionelle hjem? Har du præcise forestillinger, stiller høje kvalitetskrav og ønsker ikke at gå på kompromis med form, farve og design? Alle tiders! Så sætter vi kronen på dit værk – med et individuelt og langtidsholdbart hustag i din foretrukne stil. 

Et tag rigt på design, farver og detaljer – Brug for lidt inspiration? : trends

Nu kan du udvise mod og udskille dit hus fra kedelige standardbygninger med almindeligt tag og almindelig facade. Uanset om en arkitekt planlægger dit hjem, eller om du selv bestemmer det optiske design: Selv med enkel grundplan og klare linjer og former tiltrækker dit hus med det rette tag og tagafløb alles opmærksomhed. Materialer af høj kvalitet og professionel udførelse har afgørende betydning i denne sammenhæng. 

Topmoderne eller hellere traditionelt – Hvilken stil skal det være?

Det er ingen overdrivelse at sige: Aluminium spiller førsteviolin i husbyggeriet. Dette begynder allerede med forarbejdningen. Aluminiumsblik af god kvalitet scorer her højt på grund af materialets fleksibilitet og gode formbarhed, og det egner sig derfor ideelt til nyt tag både ved krævende former på futuristiske bygninger og ved ujævnt tagværk på gamle eller historiske bygninger. Materialet aluminium muliggør nem fremstilling af regntætte overgange uden at skulle skrue, lime eller svejse. De designrige, intelligente produkter fra PREFA sikrer med deres mange farver, former og størrelser et passende udseende. Nu skal du bare bestemme dig for dit foretrukne produkt ... 

Omgivelserne, tilstødende huse og andre forhold, der påvirker det arkitektoniske indtryk, må naturligvis ikke ignoreres. Moderne arkitektur bør også passe sig godt ind i det lokale landskab og tage hensyn til regionale særegenheder. Tagets form og farve er her ofte det vigtigste designelement. Og det behøver ikke altid være ultramoderne: Traditionel og afprøvet byggeteknik kan lige så godt realiseres og iscenesættes med moderne materialer og teknikker. 

Antracit, mosgrøn, nøddebrun eller oxidrød – Hvilken af de mange farver kan du bedst lide?

PREFA byder på et omfattende udvalg af farver, hvoraf mange har P.10 kvalitet, samt mange andre standardfarver. Det brede farveudvalg betyder talrige muligheder for arkitekter, bygherrer og istandsættere samt planlæggere, håndværkere og bygmestre. På denne måde bliver hvert objekt et unika, og der sættes ingen grænser for din fantasi og kreativitet. 

Det store udvalg af farver muliggør en fin afstemning med andre elementer på huset som vinduer, rullegardiner, skodder, hegne osv., eller der kan skabes smukke kontraster. Bor du i en region med mange tagsten og leder derfor efter et højkvalitets metaltag, som ligner tegl? Så er et stormsikkert, slidstærkt og let aluminiumstag, inddækket med PREFA tagplader i farven P.10 murstensrød det ideelle valg til dit nye eller renoverede tag. Alternativt kan du sætte tydelige accenter ved hjælp af PREFA farvespektret.

Farvebestandig P.10 overflade  : Ekspertråd fra PREFA

Med P.10 har PREFA udviklet en farvebestandig overflade, der opfylder de højeste kvalitetskrav. Materialet kan modstå ydre påvirkninger og belastninger og er yderst UV-, farve- og vejrbestandigt.

Lad os overbevise dig om vores allerede realiserede referenceprojekter!

PREFA-referencegalleri

Vil du gerne opdage mangfoldigheden ved PREFA? Lad dig overbevise af vores allerede gennemførte referenceprojekter!

Basisviden om tagdækning: Historisk udvikling, tagtyper og funktioner : Basisviden om tagdækning

Før i tiden havde taget en rent beskyttende funktion mod vind og vejr, og tagrummet blev hovedsagelig brugt til opbevaring og som pulterkammer. Nu om dage er det normalt anderledes. Fordi der på øverste etage ved udbygning ofte skabes de smukkeste værelser med god atmosfære og brede anvendelsesmuligheder. 

Vedrørende tagbrande, sne og is – En lille tidsrejse ...

Tidligere blev der stillet helt andre krav til de dengang klassiske tagbeklædninger. Disse var primært funktionelle. Man var tilfreds, hvis det ikke regnede ind, sne (eller mere præcist snefnug, som vinden kunne presse ind igennem fugerne) blev bare fejet fra loftet. Som oftest blev der anvendt halm eller træ på taget, som ikke bare forvitrede hurtigt, men også betød en højere risiko for brand. Senere anvendtes enkle tagsten af beton eller lerfliser på taget. Selvom de holder længere, undgår de heller ikke forvitring og bliver på et tidspunkt skøre, og der dannes hårfine revner. Disse revner er en yngleplads for mos, og hvis der om vinteren dannes is i sprækkerne, kan disse tagsten blive sprængt.  

Et af de mest moderne materialer på taget er aluminium. Det er brudbestandigt, robust, holdbart, og kan modstå alle vejrforhold. Det beskytter endda sig selv mod korrosion. Under reaktionen med ilten i atmosfæren dannes der et naturligt oxidlag. Dette lægger sig over materialet som en beskyttende kappe. Hvis overfladen på et aluminiumstag eller en aluminiumsfacade ridses, regenererer den sig således selv igen og igen. Derudover er basismaterialet aluminium beskyttet gennem ”coilcoating” og ovnlakering. Ud over de stærke egenskaber, som aluminium bidrager med, giver den skjulte fastgørelse og den samlede lægning stor stabilitet. På denne måde bliver klimaskærmen regnsikker, og holder enhver storm udenfor. Derudover kan taget rengøres professionelt, hvis det bliver nødvendigt. 

Funktion over skønhed?: Ekspertråd fra PREFA

Jo stejlere tagets hældning, jo hurtigere og sikrere kan regnvand afledes over taget til afløbssystemet. Og jo lavere er risikoen for, at der indtrænger vand på grund af stærk forurening eller isdannelse. Resultatet er et langtidsholdbart tag. Et tag beskytter ikke kun mod vejrets påvirkninger som vind, regn eller sne, men i forbindelse med den rigtige varmeisolering også mod lave eller høje temperaturer. Derved spares penge for opvarmning om vinteren og for nedkøling om sommeren. 

Oversigt over de forskellige tagformer og bygningskonstruktioner:

Der findes mange forskellige tagformer, f.eks.: Sadeltag, asymmetrisk sadeltag, halvtag, valmtag, halvvalmtag, mansardtag, mansardvalmtag, mansardtag med valmet hovedtag, tøndetag, telttag, skurtag, krydstag, pyramidetag, kegletag, valmet sadeltårntag, løgtårn, kuppeltag 

 

Den mest almindelige tagform er sadeltaget. Der er tale om to forbundne hældende tagflader med mønning, gavludhæng, tagrør og gavl. Halvtaget har derimod kun én tagflade, normalt med en lille hældningsvinkel. Den øverste kant udgør halvtagets afslutning, tagfoden befinder sig i bunden. Også halvtaget begrænses af gavludhæng. Valmtag har til gengæld fire tagflader med tagfod på alle fire sider, og tagfladerne skærer hinanden ved graterne.  

Oversigtsbillede med tagformer

PREFA aluminiumsprodukter kan bruges til en bred vifte af tagformer. Følgende oversigt viser de mest almindelige tagformer.

Vil du have mere lys og struktur? Der findes endnu flere muligheder for udførelsen af taget:

Tagloggia og tagaltaner 

Yderligere tagåbninger bringer ikke bare mere lys, men giver også mere plads til solarealer og ekstra livskvalitet.  

Tagvinduer, luger og ovenlys  

Vinduer tjener ikke kun som lyskilde, men bruges også til ventilering af rummene. Tagvinduer fås i liggende eller stående design, som enkelte vinduer eller i en kombination af flere vinduer. Et liggende vindue har normalt samme hældning som taget, et stående vindue monteres lodret i kvisten. Ved flade tage anvendes ovenlys. Og moderne dagslyskilder bringer lysstrålen præcis ind i de hjørner, hvor du har brug for den. 

Kvist og rundinger 

Takket være kvistens udformning kan der opnås mere beboelsesareal ved stejle tage. Kvisten anvendes dog også af æstetiske grunde, da den giver taget mere struktur.  

Undersiden af tagudhæng: Ekspertråd fra PREFA

Tagudhænget er ikke kun et arkitektonisk designelement, størrelsen af dets underside har også en positiv indflydelse på facadens holdbarhed og vejrbestandighed. I princippet gælder det, at jo større tagudhænget er, jo bedre beskyttes den underliggende facade mod regn eller sne. Apropos langtidsholdbar facade: Aluminium er også det rigtige materiale til husets vægge – holdbart, robust og tilgængeligt i mange farver og udførelser.

Hvorfor PREFA? Her er der 10 gode grunde.

PREFA har til formål at tilbyde materialer af høj kvalitet, smukt design og intelligente løsninger til bygherrer, arkitekter og blikkenslagere. I alle de år, vi har eksisteret, har vi lært, afprøvet og lyttet meget, og vi er aldrig holdt op med at forbedre vores produkter endnu mere. At skabe kvalitet for flere generationer er vores højeste prioritet. 

 1. Stormsikker: ro under stormen 
  Takke være samlingen af de enkelte elementer og den skjulte fastgørelse til understrukturen kan et tag fra PREFA modstå selv ekstreme storme. 
 2. Rustsikker: rustfri glad 
  Med et PREFA tag er du i al slags vejr på den sikre side. Aluminium danner et tæt oxidlag, der beskytter mod vejrrelateret påvirkning. Dit tag bevares således i den stand, du fik det i: rustfrit. 
 3. Let: tag det let 
  Unsere Dachprodukte lassen sich vom Fachmann nicht nur einfach verlegen, sie lassen sich auch leicht transportieren. Der Grund: Ein PREFA Aluminiumdach wiegt nur einen Bruchteil eines herkömmlichen Daches.
 4. Brudsikker: hård skal – hård kerne
  Fordi dit tag skal meget igennem, skal det også kunne modstå meget. Fordi PREFA tage er fremstillet af aluminium, kan du med is i maven overstå både store snemængder og temperaturudsving. Materialets egenskaber er afgørende her. 
 5. Smuk: vis dine yndlingsfarver 
  For alle PREFA tagsystemer findes der et stort udvalg af farvenuancer afhængigt af det ønskede produkt. Derudover giver PREFA dig frihed til udførelsen i form af tagromber, tagspåner, tagplader, tagpaneler eller blikbåndet Prefalz. Så skulle der intet være til hinder for dit moderne PREFA aluminiumstag af høj kvalitet. Fordi PREFA aluminiumstage og aluminiumsfacader er lige med moderne og tidssvarende arkitektur. 
 6. Farvebestandig overflade: lakeret holder bedst 
  PREFA pladerne gennemgår coilcoating, så farven altid forbliver, som den er: så meget er sikkert. Dette skyldes, at lakken er deformerbar og permanent modstandsdygtig over for temperatur og vejr.   
 7. Ideel til renovering: forvandl gammelt til PREFA 
  Fordi et PREFA tag vejer så lidt, sparer du normalt omkostningerne for en dyr bærende struktur, når du renoverer. Uanset om du før havde tagsten af skiffer, ler eller beton, så vil det normalt ikke være nødvendigt at forstærke tagværket, da PREFA aluminiumstage er så lette. Kun forskallingen eller lægterne skal tilpasses de respektive elementer.  
 8. Komplet system: mere end blot et tag 
  Et komplet PREFA system giver et optimalt samspil mellem tag, tagrende, facade, fotovoltaik og solfangere samt højvandssikring. Ellers indeholder systemet også elementer for snebeskyttelse, tagsikkerhed, vinduesrammer og meget mere. Tredjepartsprodukter, der ikke er tilpasset PREFA systemet, er derfor normalt ikke brug for. 
 9. Miljøvenligt: bæredygtigt materialevalg 
  Takket være sin lange holdbarhed og de lave vedligeholdelsesomkostninger er aluminium mere end blot bæredygtigt. Desuden kan aluminium genvindes uendeligt uden kvalitetstab, og genvindingen kræver kun 5% af produktionsenergien. PREFA anvender derfor overvejende sekundært aluminium til sine produkter. Derudover betyder den lave vægt store besparelser af energi og CO2-emissioner under transporten til byggepladsen. 
 10. 40 års garanti: på den sikre side 
  Aluminium viser sin kvalitet gennem et helt liv. Derfor yder vi 40 års garanti på farver og materialer af vores produkter: På grundmaterialet mod brud, korrosion (rust) og frostskader samt på malingen mod dannelse af revner og bobler. De nærmere forudsætninger er angivet under betingelserne på garantibeviset.

Selvfølgelig kan et PREFA tag og en PREFA facade holde i langt mere end 40 år, såfremt de blev korrekt opsat. Dette bevises af talrige referencer, som allerede har eksisteret længere end det. Til vores miljøvaredeklarationer skønnede uafhængige institutter endda en referencelevetid på over 70 år. 

Tagplader, tagspåner, tagpaneler, tagromber og Prefalz – oversigt over tagmaterialer fra PREFA: tagmaterialer

Prefalz, tagspåner, tagromber, tagpaneler og andre varianter – der er i alt ni forskellige PREFA produkter til taget og mange farver at vælge imellem. På produktsiden finder du et overblik med billeder samt yderligere oplysninger om de forskellige produkter.

Alt passer og holder: Komplet system med hundredvis af perfekt matchende tilbehør: komplet system

Tagbeklædninger, tagafløbssystemer, facadeløsninger eller højvandssikring – skal der være noget andet? Så vælg mellem over 5.000 PREFA produkter og saml dit komplette system.

 

Når der tænkes på snebeskyttelse eller tagsikkerhed, spiller tilbehør sammen med hovedprodukterne en vigtig rolle. PREFA tilbehør passer ganske enkelt. Det samlede system er perfekt afstemt og videreudvikles samtidigt løbende. Derfor indgår alle individuelle komponenter i et godt samspil, og alle komponenter forbliver, hvor de hører til: sikkert på taget eller på facaden. Aluminium anvendes som sekundært materiale også i andre tagbeklædninger. Det betyder: Selv hvis du vælger et tag med tagsten af ler eller fibercement, er indfatningerne, tagrenderne, skorstensindfatning eller andre tilbehør og udvidelser meget ofte lavet af aluminium.

 

Afstemt tagsystem

Kviste, luger og kurver – aluminium muliggør at realisere ekstraordinære arkitektoniske ideer i teknisk perfektion, som kun kræver ganske lidt vedligeholdelse.

 

Tagafløb kan også være smukke

PREFA tagrendesystemer med til dels raffinerede tekniske detaljer har vist deres værdi i årtier. Takket være det brede udvalg af farver til din tagrende samt tilhørende afløbsrør, kan du forlene dit projekt med elegante toner, eller bevidst skabe farveaccenter.

 

Aluminium også til facaden

Holder længe, ruster ikke og kan nemt renses for snavs – det kræver ikke flere argumenter for en bygherre at pakke facaden ind i aluminium. Oveni får du maksimal kreativ frihed og finder en passende implementering til alle kreative idéer.

Vedrørende bæredygtighed: Levetid, Tagisolering og fotovoltaik: BÆREDYGTIGHED

40 års garanti på farve og materiale

Vejrudsigt for de næste 40 år: ca. 75.000 solskinstimer og 35.000 liter regnvand pr. kvadratmeter. Tordenvejr – det er en god idé at vælge PREFA. Fordi vi giver dig 40 års garanti på farve og materiale til tag og facade. Dermed er du godt sikret mod brud, korrosion (rust), frostskader, flænger og blærer.

 

Hvorfor kan vi give denne stærke garanti?

 • Fordi PREFA aluminiumstag og -facader er absolut højteknologiske produkter, der udelukkende fremstilles i Østrig og Tyskland.
 • Fordi alle PREFA produkter skal installeres eller monteres af professionelle håndværkere.
 • Fordi vi har årtiers erfaring (også i alperne), og produkterne har vist deres værdi under ekstreme vejrforhold.

Varmeisolering og energibesparelse

God varmeisolering og især tagisolering bidrager væsentligt til energibesparelser ved opvarmning. Et godt isoleret tag holder varmen indenfor om vinteren og udenfor om sommeren. En ordentlig tagisolering er ikke bare godt for budgettet, men også for livskvaliteten.

 

Der findes forskellige slags tagisolering samt forskellige isoleringsmaterialer: Der skelnes hovedsagligt mellem isolering under, imellem og over spær, alt efter hvor isoleringsmaterialet er anbragt, eller hvor ventilationen passerer. Klassiske isoleringsmaterialer omfatter mineraluld, træuld og ceralith. Men økologiske og naturligt fornyelige isoleringsmaterialer vinder frem. Disse omfatter blandt andet cellulose, tang og hamp. Implementeringen udføres af en specialiseret virksomhed, men en energikonsulent kan inddrages for en sikkerheds skyld.

Tagkonstruktion i detaljer

Vi anbefaler at udføre PREFA aluminiumstage med ventileret underbygning, som beskrevet i den normative forordning. Tagbeklædning og termisk isoleringslag adskilles af et ventileret mellemrum. Dette har den fordel, at lejlighedsvis forekommende fugt ledes væk igen. Tagmembranen udføres principielt ventileret. Men også hele loftet kan ventileres.

Fotovoltaik og solvarme – Lad dit tag arbejde for dig.

Mens fossile brændstoffer kun er begrænset tilgængelige, og de forurener miljøet ved højere CO2-emissioner, så er solen en næsten uudtømmelig energikilde. Hvert år modtager vi omkring 28.000 gange så meget solenergi, som menneskeheden i øjeblikket forbruger. Denne energi kan udnyttes fremragende ved hjælp af solceller og solfangere.

 

Solenergi er ikke blot en af de mest miljøvenlige energiformer, men den hjælper også kunderne med at spare penge. Med solfangere kan varmt vand genereres af solstråler næsten gratis, og de kan også bruges til opvarmning af rum. Udvindingen hverken kræver værdifulde råstoffer eller frigiver skadelig kuldioxid. Bygherrer, der udstyrer deres hus med et fotovoltaik- og solvarmeanlæg, kan alt efter beliggenhed og ordning eventuelt modtage statsstøtte.

 

PREFA kan tilbyde kunderne det sofistikerede monteringssystem til solanlæg PS.13, som passer perfekt til taget. I modsætning til mange andre monteringssystemer for solcellemoduler begrænser dette system ikke tagets funktion og holdbarhed. Takket være dets fortløbende udvikling er systemet altid på den teknologiske forkant. Montering er mulig på alle PREFA tagsystemer – fra små formater til store arealer med Prefalz. Sikkerhed har højeste prioritet, og derfor foregår rådgivning og planlægning udelukkende via PREFA teknologiafdeling eller certificerede salgspartnere. Monteringen udføres ligeledes kun af professionelle fagfolk.

PREFA monteringssystem til solaranlæg PS.13 blev brugt til at installere et fotovoltaiksystem på de antracitfarvede PREFA tagplader

Med PREFA monteringssystem til solaranlæg PS.13 kan du nemt montere fotovoltaik på alle vores PREFA tagsystemer.

Hvem lægger mit PREFA tag? Kun kvalificerede blikkenslagere og tagdækkere.: lægning

PREFA har stået for holdbarhed, lang levetid og sikkerhed i over 70 år – selv under de mest ekstreme vejrforhold. Udførelsen af arbejdet igennem PREFA partnere er en vigtig byggesten i denne tradition. Hvis du ønsker at få et stærkt tag eller en robust facade med 40 års garanti, bedes du kontakte vores PREFA installationspartnere.

PREFA tag- og facadeprodukter sælges kun til autoriserede forhandlere og installeres udelukkende af uddannede håndværkere. Fordi ukorrekt anvendelse, behandling og installation kan medføre alvorlige fejl og dermed have høje omkostninger til følge.

PREFA tilbyder sine installationspartnere regelmæssig uddannelse gennem PREFA Academy. Forskellige kurser holder håndværkerne ajour med aktuelle standarder, tekniske regler og producentens retningslinjer, og PREFA instruktører giver vigtige input samt yderligere tips og tricks om alle produkter til tag og facade. Hvis PREFA tag- og facadeprodukterne blev installeret af autoriserede fagfolk, giver vi 40 års garanti på vores produkter (i henhold til garantibestemmelserne).

PREFA instruktøren ved inddækning af et tag

Hvad koster det alt sammen? Udgifter til et nyt tag: omkostninger

Talrige byggeprojekter har vist, at PREFA er et pålideligt produkt, der består i generationer. Lave udgifter til vedligeholdelse og lang levetid betyder, at investeringen er en god forretning.

 

Mange forskellige faktorer påvirker prisen på dit nye tag. Derfor er det nødvendigt, at vores specialister laver et individuelt tilbud til dig, der er skræddersyet til dine behov og dit hus. Mange faktorer såsom taglandskabet, den planlagte hældning samt regionale forhold skal tages i betragtning ved beregning af prisen for et nyt tag. Desuden påvirker tagstørrelse og produktvalg ligeledes de samlede omkostninger.

Tilskud til opførelse og renovering af bolig, boligsanering eller boligstøtte

I forbindelse med nybyggeri eller renovering skal man også huske på, at bygherren ofte kan søge om tilskud. Vi anbefaler, at du informerer dig selv på forhånd om dine muligheder.

Yderligere oplysninger om projektplanlægning, omkostninger (besparelser), finansiering og tilskud findes her.

spørgsmål, vores kunder ofte stiller: FAQ

PREFA tagprodukterne anvendes til lavhældningstage (taghældning ca. 3° til 25°) og stejle tage (fra ca. 25°). På oversigtssiden om taghældning kan du se, hvilke produkter der kan bruges til hvilken hældning.

PREFA tagelementer af aluminium er ekstremt lette og vejer kun 2,3 til 2,75 kg/m2. De vejer således kun en brøkdel af konventionelle tagsten eller tegl af ler eller beton. Den lette vægt af et aluminiumstag har den fordel, at gammelt tagværk ofte ikke behøver at blive forstærket før renovering. Desuden kan et PREFA tag nemt lægges og transporteres af en uddannet specialist, hvilket forkorter arbejdstiden betydeligt. Dette sparer tid og penge.

Tag og facade er bygningsdele, der er særligt udsatte for vejret. Sol og vind, regn og sne samt permanent fugtighed (i skov- eller skyggeområder) påvirker klimaskærmen. Aflejringer (f.eks. støv, blade, nåle osv.) kan påvirke funktionen og udseendet af tag, facade eller tagdrænet (f.eks. ved tilstoppelse). Det er derfor tilrådeligt at kontrollere tag og facade samt afløb (tagrender og afløbsrør) med visse mellemrum for at kunne opdage og afhjælpe eventuelle forandringer, skader eller følgeskader og fjerne snavs i god tid. Yderligere oplysninger om rensning og vedligeholdelse findes her.

I henhold til ÖVE/ÖNORM EN 62305-3 kan metaltag integreres i et udvendigt lynaflederanlæg. PREFA glatbåndsbelægninger (Prefalz og Falzonal) er således tilladt som en naturlig del af lynsikringen, og PREFA små formater (tagplader, tagspåner, tagpaneler, tagromber) er tilladt som en naturlig del af lynaflederen (anbringelse af ekstra lynsikring og tilslutning til jordforbindelsen nødvendig). Der er normative undtagelser, hvorefter eksempelvis objekter med øget risiko (f.eks. eksplosionstruede bygninger) skal projekteres specielt. Integrationen af PREFA tag- og facadesystemer i et eksternt lynaflederanlæg skal derfor planlægges på et objektspecifikt grundlag. Oplysninger om behovet for lynsikring og om dens udførelse fås hos en lynaflederspecialist eller en autoriseret elektriker. Yderligere oplysninger om lynsikring findes her.

Små haglkorn kan ikke beskadige et PREFA tag med stukoverflade. Ved ekstreme haglkornstørrelser kan funktionelle skader på taget ikke udelukkes, som det er tilfældet for samtlige tagmaterialer. Det kan dog med næsten 100% sikkerhed udelukkes, at PREFA taget gennemtrænges af haglkorn, selv under de mest ekstreme forhold. Hvis funktionaliteten efter kraftigt haglvejr ikke forringes, men der er optiske mangler i form af små fordybninger, kommer det an på, at du også er forsikret mod optiske skader. Ved eksisterende forsikringer skal der lægges vægt på, at optiske skader ikke udelukkes.

PREFA tag- og facadeprodukter (lille format samt Prefalz og Sidings*) er klassificeret i henhold til EN 13501-1 brandklasse ”A1” – ikke brændbare. Brandklasse A1 betyder, at produkter fremstillet af aluminium ikke er brændbare. Yderligere oplysninger om brandsikring findes her.

*med undtagelse af produkter i farverne valnødbrun, eg beige-grå og eg natur (brandadfærdsklasse A2-s1, d0 - ikke-brændbar)

Aluminium holder ikke alene bedre og kræver mindre vedligeholdelse, det er også meget lettere end et konventionelt tegltag (se her). Hvis du bor i en region med mange tegltage og leder efter et bliktag af høj kvalitet med teglstensoptik, så er et PREFA tagsystem i teglrødt i P.10 kvalitet den ideelle løsning til dit nye eller renoverede tag.

Afhængigt af produktet fås PREFA enten med et glat design eller med stukprægning. Aluminiummet forstærkes ved stukprægningen af prægevalser, hvilket gør materialet mindre følsomt over for bearbejdning, og dermed lettere at lægge. Yderligere oplysninger fås her.

PREFA byder på et omfattende udvalg af farver, hvoraf mange har P.10 kvalitet, samt mange andre standardfarver. For PREFA facadeelementer er farvespektret endnu større. Her kan du også vælge sjældne farver såsom elfenben og bronze. Alle PREFA produkter og de tilgængelige farver finder du her.