Eine einzigartige Boulderhalle trägt Schindeln in Škofja Loka

Under ledelse af arkitekten Lucija Franko realiserede ARHITEKTURA PETERNEL en antracitfarvet boulderinghal i Pevno nær Škofja Loka, som efter forslag fra bygherren skulle udgøre hjørnestenen i et nyt sports- og turismelandskab i landsbyen. Takket være brugen af Prefas ​​DS.19 tagspån og sidings får den nye bygning et markant, ensartet udseende, der falder i øjnene på lang afstand. 

Bestemt indefra og udefra

Den næsten vinduesløse bygning vender væk fra gaden og afslører ikke nogen tydelig brug set udefra. Bygningen ligner den lade, der engang stod på ejendommen, og som måtte rives ned i forbindelse med byggeprojektet, og leder dermed tankerne hen på de landlige omgivelser. Den følger gadens kurve i retningen mod landsbykirken og har en tredelt mur med et knæk som overgang til tagfladen. Bygningens usædvanlige form med de skrå vægge skyldes bouldervæggene, der fuldstændig former interiøret. Boulderinghallen er let genkendelig i den historiske landsby mellem de gamle høryttere, de høstativer, der er typiske for regionen, hvorpå græs tørres til hø. Den er næsten helt indkapslet i mørkegrå aluminiumsspån, kun forsiderne har en varm træfacade. Facadens hermetiske karakter fremhævesaf de høje vinduer, og tagspånenes mørke antracit danner en kontrast til det lysebrune lærketræ.

Kletterhalle Skofia Loka mit Dachschindel DS.19 und PREFA Siding in P.10 anthrazit

En særlig facade

Tomo Zadravec fra ZA&TO ved, at boulders kræver en speciel arkitektur og tilsvarende konstruerede lokaler. Den boulderbegejstrede håndværker og hans team stod for implementeringen af ​​tagspånsfacaden i Škofja Loka og tilkaldte eksterne montører på grund af projektets størrelse. Zadravec var især begejstret for det store tagareal, der dækker cirka 700 m², da han før dette projekt aldrig havde lagt så stort et areal. Inden for meget kort tid fastgjorde et hold på otte de strukturerede tagspån til taget, hvis underkonstruktion var beskyttet af et folietag mod omskifteligt vejr i hele installationsperioden. Målet var at skabe en "smuk, præcis overflade" med en sømløs overgang fra tag til facade. Det kunne håndværkerholdet opnå med et så højt kvalitetsniveau, at aluminium på taget og facaden "er som en hud, der beskytter en krop", understreger Tomo Zadravec.

Vogelperspektive von der Kletterhalle Skofia Loka mit Dachschindel DS.19 und PREFA Siding in P.10 anthrazit