Nye stærke og lette tage til historiske juveler

Bygningsfredning

PREFA-aluminium sikrer et langtidsholdbart smukt udseende og lette tagkonstruktioner til fredede bygninger.

Når man skal renovere taget eller facaden på en fredet bygning, er det vigtigt at bevare den historiske karakter så tro mod originalen som muligt. Men at få konstrueret tagelementerne som oprindeligt er normalt forbundet med en stor indsats og høje omkostninger. Den, der leder efter et langtidsholdbart alternativ i høj kvalitet, er godt tjent med PREFA. Hvad enten det drejer sig om elementer i små formater som plader, tagspån og romber eller stående søm-tagdækninger som PREFALZ, byder produktsortimentet på mange farver og overflader.

Außenansicht des denkmalgeschützten Künstlerhauses Wien bei Sonnenschein, eingedeckt mit PREFALZ in der Farbe P.10 Patina Grün

Et originalt udseende i generationer

"En gammeldags kobberbeklædning kan for eksempel erstattes af en PREFA stående sømbelægning i patinagrøn, som straks giver det ønskede kobberpatina-look," siger PREFA-rådgiver Christian Wirth og giver et indblik i udførelsen af konkret monumentbeskyttelse. Det handler ikke kun om visuelle fordele, men også om holdbarhed: "Man kan erstatte klassiske plader af skifer med PREFA-tagspån i stengrå og samtidig forlænge holdbarheden med årtier!" Højkvalitets-aluminiumsprodukterne er nemlig holdbare, rustsikre og stormsikre. Takket være coil-coatingbelægningen af ​høj kvalitet modstår materialet ydre påvirkninger og belastninger, og er UV-, farve- og vejrbestandigt.

Nahaufnahme der denkmalgeschützten Hauptfeuerwache am Hof in Wien bei blauem Himmel, eingedeckt mit PREFALZ in der Sonderfarbe Opalgrün.

Let tagdækning, let tagkonstruktion

Generelt er PREFA-tagsystemer ideelle til renoveringer, da de er rigtige letvægtere og giver en solid beskyttelse af eksisterende tagkonstruktioner. Det betyder, at de ofte ikke skal forstærkes, eller endda udskiftes, før der lægges nyt tag. Med en egenvægt på omkring 2,3 til 2,6 kg pr. kvadratmeter vejer et PREFA-aluminiumstag kun en brøkdel af et almindeligt tegltag. Med et gennemsnitligt tagareal på 200 kvadratmeter bliver konstruktionen aflastet med flere tons vægt sammenlignet med et almindeligt tegltag - og det i årtier.

Nahaufnahme des denkmalgeschützten Hotels Schönbrunn in Wien, eingedeckt mit der PREFA Dachraute 29 x 29 und PREFALZ in der Farbe P.10 Hellgrau.

Tilpasser sig alle kroge og vinkler i gamle bygninger

"I historiske bygninger er der ingen garantier for rette vinkler og perfekte lige linjer. Ujævnheder kan dog udjævnes særdeles godt takket være PREFA-aluminiumsprodukterne særlige evne til at forme sig,” siger Wirth. Takket være materialets smidighed kan alle kroge og vinkler inddækkes sikkert, selv ved lave temperaturer.

Die BOKU Wien Simonyhaus wurde von unten bei strahlendem Sonnenschein fotografiert. Das Simonyhaus wurde mit der PREFA Dachraute 29 x 29 in der Farbe P.10 Hellgrau eingedeckt.

Sikker betrædning af taget

I løbet af årene og årtier er andre fordele blevet tydelige: „I modsætning til fibercement, skifer og mange andre tagbeklædninger er aluminium brudfast” fortsætter den erfarne rådgiver. Materielle skader på taget kan nemlig ikke kun opstå på grund af vejrets påvirkning, men også af tredjemand, når det fx er nødvendigt at gå på taget i forbindelse med vedligeholdelse og rengøring. "Da PREFA-tagprodukter er lavet af slidstærkt aluminium, som i de fleste tilfælde hviler helt på forskallingen, kan taget uden problemer betrædes og forbliver ubeskadiget." Sikker beskyttelse ydes af tagsikringskroge og andre tilbehørselementer, der diskret smelter sig ind i taglooket med tone-i-tone-udseende og bevarer det historiske udseende. Planlægges der fx hyppig adgang til taget på grund af vedligeholdelse af ventilationsanlæg, anbefales også risteanlæg og enkelttrin.

Panoramaaufnahme des Spilka Offices in Bratislava (Slowakei), eingedeckt mit PREFALZ in der Farbe P.10 Patina Grün.

Et godt indtryk hos kontoret for monumenter

Naturligvis er planlæggere og hånværkere ikke overladt til sig selv på vejen mod en positiv projektgodkendelse fra kontoret for monumenter. Rådgiveren er til stede under planlægningsfasen, og PREFAs serviceafdeling under implementeringsfasen. Derudover står der detaljerede salgsdokumenter til rådighed: "Intet fungerer uden at der først foretages prøver, og derfor tilbyder vi hos PREFA alle vores partnere omfattende planlægningsdokumenter. Ud over udliciteringshjælp og tekniske oplysninger får man med PREFA-farveprøvekassen også adgang til alle farveprøverne sorteret efter produktgruppe. En 1:1 produktprøveudtagning kan også hjælpe i beslutningsprocessen. På denne måde kan produkterne præsenteres tro mod originalen.” Selvfølgelig kan en fotomontage fra PREFA-fotoservice også hjælpe dig i din beslutning. Denne kan rekvireres gratis på WWW.PREFA.COM/FOTOSERVICE.

Die Korb Etagen in Wien wurden von unten nach oben fotografiert. Eingedeckt wurde das Objekt mit der PREFA Dachraute 29 x 29 in der Sonderfarbe Perlgold.