Hvilke belægningsprocesser findes der?

Principielt skelner man mellem 2 typer belægningsprocesser:

1. Coil-coating-belægning

PREFA bånd overfladebehandles i den såkaldte coil-coating-proces i henhold til ECCA (European Coil Coating Association). Herunder gennemgår båndene op til 20 bearbejdningstrin. Efter forbehandlingen påføres grunding på begge sider som indbrændes. 

Med en konstanttemperaturbestandighed på - 30°C til + 80°C opfylder produktet kravene inden for udendørsarkitektur. Laklaget er deformerbart og bestandigt over for almindelige kemikalier og vejrpåvirkninger.

 

Vi bruger fire forskellige lakkvaliteter:

  • Polyester
  • PP99 (polyamid/polyurethan)
  • PVdF 80/20 (polyvinylidenfluorid)
  • P.10

Sammenligning: Polyester - PP99

Forskellen mellem polyester- og PP99-belægning ligger i den forskellige adfærd over for udvendige vejrpåvirkninger og UV-indstråling. Langtidsforsøg har vist, at polyesterbelægningen ikke er så bestandig, hvad angår glansgrad og kridtning, som en PP99-belægning.

Sammenligning: PP99 - PVdF 80/20

Kvalitativt svarer PP99-belægningen i vid udstrækning til en PVdF 80/20-belægning. Langtidsforsøg har vist, at PP99-belægningen i specielle farvetoner (bl.a. rød, orange, gul) ikke er så bestandig, hvad angår udkridtning, som PVdF 80/20-belægningen. PP99-belægningen udviser dog en særdeles god modstandsdygtighed over for ridser (fordel ved montering).

Sammenligning: P.10 - andre materialer

Siden 2010 er overfladebelægningen P.10 blevet brugt til at skabe en lakkvalitet, der sikrer utallige mikroreflektioner og farvefasthed, takket være lakkens speciel foldestruktur, som kun kan ses under mikroskop. I direkte sollys giver lakkens matte overflade på P.10 et elegant look. Den førsteklasses lak på PREFAs produkter er fleksibelt og modstår temperatursvingninger og vejrpåvirkninger optimalt.

2. Pulverbelægning

I modsætning til coil-coating-belægningen drejer det ved pulverbelægning sig om en styklakering. I vores fuldautomatisk belægningsanlæg placeres de forbehandlede emner på kædetransportøren. De passerer pulverbelægningskabinerne, hvor pulver påføres vha. automatikpistoler og derefter indbrændes i ovnen ved ca. 180°C. Lagtykkelsen ved pulverbelagte dele er ca. 80 µm. En efterfølgende deformation af de pulverbelagte dele er kun betinget mulig. Pulverbelægningen er en meget miljøvenlig belægningstype, da der ikke anvendes opløsningsmidler, og det resterende pulver tilføres pulverkredsløbet igen. Med denne proces kan vi pulverbelægge alle RAL, NCS-, Pantone- og alle andre specialfarver. Det færdige design er hos PREFA stort set grænseløst!

3. P.10 Farvebestandig overflade

Med PREFA P.10 har vi udviklet en farvebestandig overflade, der opfylder selv de højeste kvalitetskrav. PREFA P.10 overfladen er det ideelle supplement til mange PREFA produkter. Man får et materiale, som kan modstå udvendige påvirkninger og belastninger, og som samtidigt er et utroligt let og stabilt materiale, der tilbyder rigtig mange muligheder i forbindelse med design og udførelse.