Leg og sjov under Prefa-tag

Marktl/Wasungen – Den hvide belægning lavet af 44 × 44 romber fra Prefa giver den evangeliske børnehave i Ulm-Jungingen, skitseret af Arkitektkontoret planformat, et umiskendeligt udseende og kommer til sin ret takket være den lodrette træbeklædning af to indskæringer i bygningen. Gennemførelsen af ​​projektet bragte mange udfordringer med sig og afslører meget om de involverede arkitekters og håndværkeres arbejdsmetoder og vejledende principper.

Kita Ulm mit Prefa Wandrauten 44 x 44 in weiß

Brugerorienteret

Et knæk i den nye bygnings nordfacade skaber en indbydende overdækket indgang med forindgang, mens sydfacaden åbner sig mod det åbne areal mod øst. Bygningen var oprindeligt tænkt som én etage, men Raik Eisenhuth og Felix Halder fra planformat talte for en effektiv to-etagers struktur under drøftelserne om børnehaven. I tillæg til den eksisterende bygning resulterede deres forslag i et større udendørs legeområde og gjorde det muligt at arbejde i to plan. Administrationen og børnehaveledelsen er placeret på 1. sal, mens børnene i stueetagen får masser af frihed med grupperum, børnekøkken og motions- og soverum. Derudover resulterer adgangen til haven, garderoben, indgangen og forbindelsen til den gamle børnehavebygning i et aktivitetsområde, der bruges flittigt og gerne af både børnehavelærerne og børnene.

Seitenansicht der Kita Ulm mit Prefa Wand- und Dachrauten 44 x 44 in weiß

Valgets kvaler

Arkitekterne ønskede sig en bygningsinddækning, der er let at vedligholde og ikke er modtagelig for skader eller snavs og fandt, hvad de ledte efter hos Prefa. Med romben 44 × 44 var det muligt at skabe en gennemgående tagbeklædning, der kan trækkes hen over facaderne, de skrå tagkanter og vindueslysningerne. Den monolitiske aluminiumsbelægning afbrydes kun af udsparinger med lodrette trælameller, der løber ind i bygningens indre og dermed skaber en glidende overgang mellem indendørs og udendørs arealer.

Kita Ulm mit Prefa Dachrauten 44 x 44 in weiß

Mere kvalitet takket være romben

Den ansvarlige håndværksmester, Michael Gökelmann, lod sig friste af de udfordringer, der opstod på grund af manglen på vandrette og lige referencelinjer: Han og hans team sigtede mod en imaginær linje i øjenhøjde, hvorfra de flyttede rombernes spidser lodret op og hen over tagfladen. Han fortæller også begejstret om kantningen af ​​de enkelte romber, så de kan passes ind i lysningerne og hvor tilslutningerne kan fungere. Ifølge ham gav realiseringen af ​​børnehavens facade mulighed for at bringe mere kvalitet og æstetisk mangfoldighed til det ret fantasiløse og endimensionelle gipsfacadelandskab i Schwäbische Alb - en mulighed, som han tydeligvis benyttede sig af.

Eingangsbereich Kita Ulm mit Prefa Wandrauten 44 x 44 in weiß