Ventilerede facader, der er klar til fremtiden

Det gennemtænkte PREFA facadeproduktsystem med ventileret facade sikrer et behageligt indeklima, holder varme og støj ude og kan genbruges på bæredygtig vis!

Facaden er ikke kun et vigtigt beskyttende ydre for bygningen, men giver også mulighed adskillige designmuligheder, der giver hvert objekt et individuelt udseende. Når det handler om at fremtidssikre bygningen, er tiden nok løbet fra konventionelle varmeisoleringskompositsystemer. "Klimaforandringer, stadigt stigende støjniveauer og øget miljøbevidsthed taler klart for brugen af ventilerede yderfacader", forklarer Ernst Gregorites, leder af PREFA Anvendelsesteknologi International og formand for den østrigske forening for ventilerede facader (ÖFHF). 

"Ernst Gregorites (ny chef for Anvendelsesteknologi International)  smiler til kameraet."

Bæredygtig beskyttelse af bygningen

"Facadesystemet, som er afprøvet og testet gennem mange år, sikrer ikke kun et behageligt, afbalanceret indeklima, men tilbyder også beskyttelse mod overophedning om sommeren som et "naturligt klimaanlæg" og holder samtidig også støj ude," forklarer den uddannede pladesmed og bygningsingeniør. "At komponenterne kan genbruges spiller også en vigtig rolle. Ved slutningen af livscyklussen – som er meget længere end et konventionelt facadesystems –kan alle elementer sorteres og føres tilbage i materialekredsløbet," siger Gregorites. Alle disse fordele bidrager til bæredygtighed og klimabeskyttelse, som er kommet mere i fokus end nogensinde hos PREFA. 

Stort udvalg og variation af facadeprodukter

Som en del af det komplette system tilbyder PREFA en lang række facadeprodukter, der er velegnede til implementering i ventilerede yderfacader. Udvalget er stort og omfatter alt fra vægspån og -romber, facadepanelerne FX.12, PREFALZ og FALZONAL, Siding og Siding.X, PREFABOND aluminiumskompositplade til de ekstruderede profiler med takket profil og profilbølge. Designmulighederne er blevet endnu bedre takket være en række forskellige farver og forskellige strukturer. Ønsker du at dække særligt store facadearealer, er følgende særligt værd at nævne blandt de mange PREFA facadeprodukter:

De nye produkter i storformat: PREFA Siding 500 og Siding 600

De nye Sidings 500 og 600 fra PREFA er det helt rigtige materiale, når store flader, som f.eks. vægge i industrihaller, skal dækkes. Takket være den større konstruktionsbredde er det muligt hurtigt at beklæde selv tusindvis af facadekvadratmeter på en sikker måde, der giver en god beskyttelse. De nye bredere Sidings med en materialetykkelse på 1,5 mm og en profildybde på 32 mm fås i seks forskellige farver: 02 P.10 antracit, 07 P.10 lysegrå, 10 P.10 prefa-hvid, 12 sølvmetallic, 19 P.10 mørkegrå og 20 grå aluminium. De fås i individuelle længder fra 700 mm til 2.500 mm til alle bredder ved brug af fuge, eller i længder fra 700 mm til 3.500 mm til alle bredder uden brug af fuger. Vores store Sidings kan monteres lodret, vandret eller på skrå og fås med eller uden skyggefuge. Den skjulte montering og det berømte not- og fjedersystem sikrer et flot udseende. Derudover fås der tilpassede, foldede facadeprofiler og andet tilbehør såsom samlinger og stormsikringsclips med monteringshjælpemidler.

"En hal i St. Georgen blev beklædt med PREFA Sidings i de nye  længder 500 og 600. "

Ekstruderede profiler: imponerende design på store, flade facader

De to forskellige ekstruderede profiler fra PREFA giver et perfekt samspil af teknik og arkitektonisk design: Den takkede profil og profilbølgen af en 2 mm tyk, ekstruderet aluminiumslegering sørger for maksimal formstyrke og modstandsdygtighed, selv under helt hårde betingelser. Begge dele giver mulighed for en skjult fastgørelse og nem montering i vandret, lodret og skrå position. Facadeprodukterne fra PREFA har derfor meget at byde på ikke kun teknisk, men også visuelt. De kan også rengøres, og takket være den unikke, skjulte fastgørelse og montering med hinanden kan de modstå høje vindbelastninger.

Nahaufnahme der verkleideten Fassade mit der PREFA Profilwelle in der Farbe Weinrot

En ventileret yderfacades funktion

"Det er ikke uden grund, at ventilerede yderfacader blev opsat på de sider af bygningen, der var stærkt udsatte for vejret," uddyber Gregorites. Kendetegnet for en ventileret facade er den konstruktionsmæssige, optimale adskillelse af ydersiden og den isolerende, bærende underkonstruktion. Fugtbalancen reguleres dermed af det mellemliggende ventilationsrum, som sikrer et behageligt rumklima. Isoleringen minimerer varmetabet fra indersiden til ydersiden og omvendt og fungerer ligeledes som lyddæmpning. Isoleringen i en ventileret facade, der som regel er fremstillet af mineralske materialer, kan variere i tykkelsen som følge aluminiumsbeklædningen (afhængigt af den ønskede isoleringsgrad) og er beskyttet mod vejrpåvirkninger udefra. Underkonstruktionen er bindeleddet mellem det bærende fundament og facadebeklædningen. En underkonstruktion af metal giver mulighed for permanent og nemt at udligne ujævnheder i den bærende konstruktion.

En håndværker dækker en facade med Sidings.

Hjælp og tjenester

Alle oplysninger om det store udvalg af PREFA facadeprodukter kan findes på www.prefa.dk. PREFA tilbyder alle installationspartnere og dem, der ønsker at blive det, et omfattende udvalg af tjenester lige fra faguddannelse i PREFA Academy til materialerådgivning og instruktion på byggepladsen.