Undervisning bag romber

Marktl/Wasungen – I Otterswiller nær Strasbourg (Frankrig) skabte Dominique Cornaert og Philippe Dahan fra Urbane Kultur et fritidshjem, som sammen med en skole- og børnehavebygning udgør et harmonisk bygningsensemble. Den enkle og usædvanlige bygning imponerer med sin afbalancerede blanding af materialer og specielle detaljer – blandt andet de hvide vægromber fra PREFA, som de beklædte facaden med.

Blick aus der Ferne auf das neu errichtete Kindergarten- und Schulgebäude, welches mit der PREFA Wandraute 44 × 44 in P.10 Prefaweiss gedeckt ist.

En adskilt enhed

Området med en skole og institutioner er omgivet af skov, enge og enfamiliehuse på en stejlt skrånende grund. Lokalsamfundet ønskede, at folkeskolen og fritidshjemmet skulle være tilgængelig uafhængigt af hinanden og samtidig danne en samlet enhed. Arkitekterne placerede derfor hovedindgangen til skolen nederst på skrænten og forbandt skolens legeplads med grundetagen. Fritidshjemmet er tilgængeligt via en separat indgang, som er placeret mellem fritidshjemmet og skolen og forbinder begge internt.

Foto des Architekten Domenique Cornaert, während er an einer Zeichnung arbeitet.

Alt er monokromt

Da de to bygninger ikke blot er adskilte fra hinanden, men også har forskellige facader, sørgede bureauet i Strasbourg for en harmonisk integration gennem et monokromt udseende: Mens skolen og børnehaven har en skal lavet af glaserede bæverhaletagsten, valgte arkitekterne en let rombisk facade lavet af PREFA aluminium i farven P.10 Prefahvid til fritidshjemmet.

Das neu errichtete Kindergarten- und Schulgebäude in Otterswiller mit der PREFA Wandraute 44 × 44 in P.10 Prefaweiss.

Detaljeret finesse

Håndværkeren Simon Moog og hans tre kolleger forarbejdede 300 m² aluminium til fritidshjemmet i Otterswiller. Under monteringen skulle Charpentes MOOG-teamet ikke blot være omhyggelige med at implementere mønsteret lodret, men også vandret. Hvis der var blot en lille afvigelse, ville facadens udseende lide skade. Da håndværkerne også fremstillede facadeunderkonstruktionen inklusiv lægter, brædder og isolering, var de ikke blot i stand til at levere alt i den højeste kvalitet inden for få uger, men kunne også levere det fra én enkelt kilde.

 

Materiale: