Rød klinker og let aluminium

Einsteinein-bygningen i forskerparken i Kiel har fået en moderne tagtilbygning med innovative aluminiumskompositpaneler - og har nu ny plads til fremtidsrettede projekter.

Einsteinein er en del af forskerparken i Kiel, et spændende kreativt sted, hvor visionære iværksættere og forskere arbejder fleksibelt sammen om innovative projekter. Teamet i forskercenteret arbejder projektorienteret i talrige samarbejder og netværk. Adgangen til disse netværk er åben for alle virksomheder i forskerparken. Virksomhederne har mulighed for at deltage i projekterne og kan drage fordel af resultaterne. De forfølger alle ét mål, effektiv brug af den vigtigste ressource par excellence, viden. Projekt- og netværksarbejdet kredser om fremtidens mobilitet, ernæring og energi, altid under overskriften AI og digitalisering.

Moderne forskning i en gammel murstensbygning

"Hvis det oprindelige tag på en så vigtig klinkebygning udvikles som led i en renovering, kan du være sikker på, at der kun bliver brugt materialer, der yder de innovative ideer retfærdighed," siger Olaf Possel, PREFA salgsrepræsentant i Slesvig-Holsten om projektet. Ejendommens tag, som bestod af tre hele etager, blev helt fjernet og en hel etage og en forskudt etage tilføjet. Dette skabte omkring 1.100 kvadratmeter ekstra kontorlokaler. Det samlede volumen var på 3,6 millioner euro.

Auf dem Bild sieht man die Dachterrasse und große Glasfront des einsteineins in Kiel, das mit PREFABOND Aluminium Verbundplatten erneuert wurde.

En flåde af viden med kurs mod fremtiden

Udvidelsen skal lede tankerne hen på et skibsdæk – ligesom en prestigefyldt vidensflåde, der sætter kursen mod fremtiden. ”Målet var, at den gamle eksisterende bygning skulle skille sig markant ud fra de moderne tilbygninger ved at bruge store, flade facadeelementer. PREFABOND-aluminiumskompositpanelet i sølvmetallic var det helt rigtige valg til dette,” siger ledende arkitekt Anne-Katrin Fabig fra s2n-architekten Part.mbB og opsummerer implementeringen. "Det glatte, skinnende udseende af højkvalitetsfacadeplader skaber en stor, lys overflade, der troner let og ubekymret på toppen af ​​den røde murstensbygning." I alt blev der lagt 1.000 kvadratmeter PREFABOND-aluminiumkompositplader i sølvmetallic, 200 kvadratmeter i antracitmat bruges til optisk at fremhæve enkelte områder.

Auf dem Bild ist das Gebäude einsteineins im Wissenschaftspark in Kiel zu sehen. Es hat eine moderne Dachaufstockung mit PREFABOND Aluminium Verbundplatten in Silbermetallic und Anthrazit bekommen.

Stærk og pålidelig beskyttelse, som holder i generationer

PREFABOND-aluminiumskompositpladen imponerer ikke kun med sit design, men også med sin funktion. ”En fordel er, at den store lyse overflade reflekterer solens stråler og ikke absorberer dem. Som følge heraf opvarmes overfladen ikke for meget, hvilket modvirker bymæssig overophedning. Da træpåbygningen nedenunder ikke fungerer som en varmebuffer, opvarmes den ikke yderligere." Derudover er de modstandsdygtige kompositpaneler et byggemateriale, der trodser vind og vejr og med uforandret materialekvalitet giver bygningen stærk og pålidelig beskyttelse i generationer. De er meget modstandsdygtige over for korrosion og vejrlig, har høj bøjningsstivhed og slagfasthed.

Elegant, homogent udseende

Salgsmedarbejder Olaf Possel fra PREFA beskriver produktet mere detaljeret: “PREFABOND-aluminiumskompositpanelet består af to aluminiumsplader, der er fastgjort til en FR-kerne på begge sider. Det giver ikke kun et flot udseende, men er også ekstremt stabilt takket være en speciel blanding af materialer.” Panelerne kan skrues og nittes, men også limes - en yderligere fordel, som giver et elegant, homogent udseende. Individuelle designmuligheder er resultatet af et stort udvalg af farver og de individuelle skærestørrelser.

Detaljeret planlægning og godt samarbejde

"Vores krav var, at facade- og tagarealerne skulle smelte sammen", siger Fabig. De skrå tage var også beklædt med kompositplade. Dette blev muliggjort af ét underliggende vandførende plan. ”En udfordring i planlægningen var helt klart opdelingen af ​​facadeelementerne i det rigtige forhold til de øvrige bygningselementer. Det krævede en præcis detaljeret planlægning, hvor PREFA tilbød værdifuld assistance,” siger arkitekten og roser samarbejdet med PREFA. "Alt gik godt lige fra bestilling og lægning til overdragelse til bygherren og behandling af garanticertifikatet."

In der Abbildung sind die PREFABOND Aluminium Verbundplatten in Silbermetallic und Anthrazit zu sehen. Diese wurden auf das Backsteingebäude einsteineins im Wissenschaftspark in Kiel montiert.