Grøn ovalform med fuld effekt

Marktl/Wasungen – I en park i kommunen Marly-le-Roi (FR), som ligger omkring 15 kilometer vest for Paris, realiserede 2AD Architecture et banebrydende projekt, som åbner op for samliv mellem forskellige generationer samt et grønt oplyst medicinsk behandlingscenter med en geometrisk kompleks rombefacade. Deres vision for bygningen var overbevisende i den udbudte bygherrekonkurrence, hvor arkitekterne fra Vanves vandt opgaven.

Portrait des leitenden Architekten Martin Armingeat vom Büro 2AD Architecture aus Vanves.

To bygninger, én vision

Specialprojektet omfatter på den ene side det barrierefri behandlingscenter med den utrolige facade og på den anden side en ældrebolig med 60 lejligheder og en daginstitution. For at sikre balancen samlede arkitekterne boliger og institution i en særskilt bygning i udkanten af den nordlige del af ejendommen og placerede samtidig det pavillonlignende behandlingscenter på sydsiden af haven som modspil.

Normalansicht des Baus, die Rautenfassade kommt gut zur Geltung.

Fine nuancer

Da centret på grund af sin form ikke har nogen tydelig for- eller bagside, gav arkitektteamet det en gennemgående facade, der visuelt smelter ind i omgivelserne. Farvevalget er baseret på den kommunalt fastsatte farve- og materialekanon, som traditionelt foreskriver forskellige grønne nuancer til vinduer, døre og vigtige arkitektoniske træk. Med deres valg af aluminiumsfacade og en næsten jævn fordeling af specialfarverne grågrøn, standard mintgrøn og resedagrøn leger arkitekterne med denne kanons forskrifter. Derudover leder bygningens "slangeskind" og funktion tankerne hen på en æskulapstav. 2AD Architecture ser deres nye unikke værk i Marly-le-Roi som "moderne, men alligevel genkendeligt!"

Seitliche Nahansicht der Aluminiumbekleidung aus Rauten in den Sonderfarben Graugrün, Resedagrün und Normminzgrün.

Fascinerende form

"PREFA-produkter kan følge de arkitektoniske ideer og visioner," siger den projektansvarlige arkitekt, Martin Armingeat, og forklarer materialevalget. Det ved Stephan Ruck, en af de administrerende direktører og partnere hos Raimond SAS, var erfaren specialist i projektet med den mangedobbelt buede facade. Hans virksomhed er kendt for kunstneriske perforeringer og former, ofte i lyse farver. Grundet det brede udvalg af farver og materialeegenskaber bruger virksomheden gerne Falzonal-, tag- eller vægromber fra PREFA. "Vi accepterede også opgaven i Marly-le-Roi på grund af bygningens interessante form og det tilhørende læringspotentiale for vores medarbejdere inden for planlægning, teknologi og udførelse," fortæller Ruck.

Das elliptische medizintherapeutische Zentrum in Marly-le-Roi und die umliegende Parkanlage aus der seitlichen Vogelperspektive.