Blanke romber ved Hardangerfjord

Efter en længere byggeproces nyder beboerne i Øystese (NO) det sølvglinsende Hardangerbadet Healthcare Center, designet af Anne R. Bøthun og Sonja Fastenrath fra LINK Arkitektur. Da de var på udkig efter det rigtige materiale til svømmehallens facade, opdagede de den ubehandlede 44 × 44 rombe fra Prefa, som nu reflekterer Hardangerfjordens lys og farver. Bygningen, der bruges til flere ting, er yderst funktionel og har en række forskellige rum: Den huser ikke blot hotellet og svømmehallen, men har også en lægepraksis, et terapicenter og et apotek.

Auf dem Bild ist die Schwimmhalle vom Hardangerbadet Healthcare Center in Oystese zu sehen, die mit der Wandraute 44x44 in Naturblank eingedeckt wurde. Der Himmel darüber ist mit tiefhängenden, grauen Wolken gefüllt.

Girlpower

LINK Arkitektur agerer på mere end 15 lokationer med i alt 500 ansatte i hele Skandinavien og er et af de 50 største arkitektkontorer i verden. På grund af den høje værdi, der tillægges fritid, familie og arbejde, arbejder folk normalt fra 8.00 til 16.00, og derfor er virksomheden ekstremt familievenlig. På kontoret i Bergen, Norges næststørste by, er Anne R. Bøthun en af lederne af holdet på 43 personer. Hun og Sonja Fastenrath havde de ledende roller i byggeriet af projektet i Øystese: "Sammen med to kvindelige bygningsingeniører sad vi med ved forhandlingsbordet med ejendomsudvikleren og de udførende virksomheder. Vi fire kvinder havde temmelig meget at sige."

In der Abbildung ist die Wandraute 44x44 in Naturblank zu sehen, montiert am Mehrzweckgebäude vom Hardangerbadet in Oystese. Im Hintergrund sind Tiefhängende Wolken zu sehen.

Inspiration fra omgivelserne

Nybyggeriet samt udvidelsen og renoveringen af Hardangerbadet Healthcare Center medførte en række strukturelle udfordringer, som dog blev mestret på glimrende vis. På grunden stod der allerede et hotel i mursten og mørkt træ, som den arkitektoniske tilbygning skulle stå i kontrast til. Ikke desto mindre passer tilbygningen ind i den eksisterende bygning og danner dermed en rumlig enhed. Svømmehallen åbner sig med sine store glaselementer ud til fjorden, og man får en unik udsigt over den omkringliggende natur. Derudover brugte LINK Arkitektur rombe 44 × 44 fra Prefa i specialfarven naturblank på facaden ud til vandet til at referere til de traditionelle tagbeklædningsformer i regionen, samtidig med at de nyfortolkede taget.

Auf dem Bild ist das Mehrzweckgebäude in Oystese zu sehen, die mit der Wandraute 44x44 in Naturblank eingedeckt wurde. Der Himmel ist ein dunkler, bewölkter Himmel zu sehen.

Hverdagsagtigt, men samtidig spektakulært

Hardangerbadet Healthcare Center er det vigtigste projekt, som håndværkeren Kjell-Arne Flotve til dato har været med til. Da der kun er én håndværksvirksomhed pr. region i Norge, tager han og hans team sig af hele Kvam-regionen, både hvad angår hverdagsarbejde og spektakulære projekter. Hans kunder venter gerne længere, indtil det er deres tur. Der er stadig meget, der skal gøres, før der kommer et generationsskifte i virksomheden. Når Flotve tænker tilbage på realiseringen af den blanke rombefacade i Øystese, er han synligt stolt: "Den har vi lavet! På byggepladsen viste det sig, at rombesystemet er meget nemt at lægge, hvilket gjorde vores arbejde meget nemmere."

Auf dem Bild ist das Mehrzweckgebäude vom Hardangerbadet Healthcare Center in Oystese vom Wasser aus zu sehen. Diese wurde mit der Wandraute 44x44 in Naturblank eingedeckt. Man sieht einen Teil vom Hardangerfjord, das Objekt beleuchtet in Abenddämmerung und im Hintergrund Oystese.