Seethaler-hytten: Referenceobjekter

Indledning

Den nye Seethaler-hytte i Dachstein byder ikke bare bjergbestigere på overnatning. Arkitekterne Thomas Heil og Stephan Hoinkes lod sig inspirere af landskabet. Den slanke bygning og facaden falder i med omgivelserne og minder om klipperne i Dachstein-massivet.

Den vision, som de to arkitekter, der mødtes under studierne i Graz, havde, var:at bygge "en beskyttelseshytte i ordets sande betydning". Den er diskret, enkel og taler et formelt sprog. "Den skal ikke været noget fremmedlegeme", understreger Heil. De skrå vægge og PREFA-tag- og facadepaneler FX.12 i farven stengrå bidrager dertil. Derved følger formen funktionen: Sydfacaden dækker enhver vinkel, der er optimal til solindstråling til fotovoltaikanlægget. Tagfladerne danner en ret vinkel, og hældningen lader regnvandet løbe af optimalt for at opsamle det i ferskvandstanken. "Det er en symbiose af funktion og integration i landskabet. De genspejler Dachstein-væggene", understreger Stephan Hoinkes.

Objektbaseret specialløsning

Dato & fakta

Produkt

Tagpanel FX.12, Facadepanel FX.12

Farve

43 P.10 stengrå

Arkitekt

dreiplus Architekten, Arch. DI Thomas Heil, Stephan Hoinkes

Forarbejdningsvirksomhed

Grossi Dach

Land

Østrig

By

Ramsau

Objekttype

Hoteller & Gastronomi, Alpehytter

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

Nærbillede af PREFA-tagpanelet FX.12 i farven P.10 stengrå.

Lad dig inspirere: Flere referencer

Renoveringsgalleri: Objekter før og efter sanering

Takket være PREFA produkternes lave vægt bliver saneringen af tag og facade den rene leg – og det kosmetiske indgreb gør også sit rent optisk.

Renoveringsgalleri: Objekter før og efter sanering

Hus med garage efter tagrenovering med PREFA tagplader i antracit
Hus før tagrenovering med PREFA tagplader, saddeltag og garage