Profileret raffinement

Marktl/Wasungen – For den østriske privatkoncern WALTER GROUP har arkitekterne fra Dreiplus skabt en elegant restaurant i Wiener Neudorf (AT), som giver medarbejderne et hotspot til den daglige nydelse i pauserne i et af Centraleuropas største industriområder. Masterminden Thomas Heil imponerede her med en bygning, som særligt kendetegnes af to raffinerede elementer: en skov i atriet og en uregelmæssigt bølget facade med tre strengstøbede profiler, som blev fremstillet af PREFA efter hans design.

Normalansicht des Restaurant Walters mit einem seiner Rundbogenfenster inmitten einer begrünten Umgebung.

Usædvanlige accentueringer

Dreiplus arkitekter udviklede grundplanen for bygningen – en polygon med afrundede hjørner – ud fra ejendommens grænselinjer. Thomas Heil skabte skallens flydende udseende ved at bruge individuelle profiler med bølgetværsnit i forskellige højder, som blev lagt uden mellemrum i vilkårlig rækkefølge og således så ud til at stræbe uendeligt mod himlen. Dette unikke kendetegn giver facadeoverfladen en optisk effekt, der får den til at ligne en slags gardin.

Das Restaurant Walters im Business-Park der WALTER GROUP aus der Vogelperspektive; der Wald im Atrium sowie die umliegenden Straßen sind im Blick.

Spis middag i skovens dufte

Bag dette "gardin" vender bygningens rum indad, mod den blandede skov i det rektangulære, 360 kvadratmeter store atrium. Skoven gavner indeklimaet og kan bruges som et sted for kommunikation og afslapning. "Vi var interesserede i symbiosen mellem natur og arkitektoniske rum," siger Thomas Heil i denne sammenhæng. Restaurant Walters gæsteværelse er designet som områder, der flyder ind i hinanden og giver plads til forskellige restaurantkoncepter såsom åbent spiseområde, et fine dining-område og et cafeteria. Ved at anbringe PREFA-profilbølgen indendørs skaber arkitekten også en forbindelse til den udvendige facades elegance.

Normalansicht des Restaurant Walters mit einem seiner Rundbogenfenster inmitten einer begrünten Umgebung.

Mellem dygtighed og følsomhed

Metalkonstruktionsspecialisten Hugo Terschan fra Heidenbauer GmbH spillede en stor rolle i sikringen af, at bølgefacadens individuelle profiler blev lagt fejlfrit. Således kunne der kompenseres for unøjagtigheder ved hjælp af den specialudviklede underbygning. Efterfølgende justering var ikke mulig på grund af stabiliteten af de 2 mm tykke profiler. Facadens ønskede uregelmæssighed kan i sidste ende tilskrives montørernes håndværk og æstetiske følelse. Særlig knowhow var også essentiel ved tilblivelsen af de runde aluminium-glasfacader, forklarer Terschan: ”På grund af profilernes dybde var vi nødt til at finde ud af, hvordan den dobbelte krumning for enden af profilen i buen skulle kunne opnås. Hertil har vi behandlet hver profil individuelt og hvad rumlighed angår delvist udført tilskæringen i bearbejdningscentret."

 

Materiale:

Der kan downloades billeder via dette link:

https://brx522.saas.contentserv.com/admin/share/e870b5ae