Ny boligidyl ved Walserkamm

Marktl/Wasungen – I den bjergrige Vorarlberg-region Übersaxen am Walserkamm (AT) fik bygmester Jürgen Haller til opgave at ombygge en families hjem ved foden af en stejl skråning, så tre generationer kunne bo der og få alle deres forskellige behov opfyldt. Til taget på det arkitektonisk fascinerende projekt valgte han nøddebrune Prefalz, som i kombination med træspaltefacaden giver bygningen et retlinet, nutidigt udtryk.

Portrait des leitenden Architekten Jürgen Haller.

Gennemtænkt transformation

"Det bliver langsomt til noget med at tænke langsigtet for de fleste bygherrer," siger Jürgen Haller glad - i hans øjne udgør arkitekturens kerneopgave en omstrukturering til de næste generationer. Bygherrerne i Übersaxen var også klar over, at de egne boligbehov ændrer sig, alt efter hvor man er i livet. Arkitekten imponerede moderen, datteren og svigersønnen med en komplet forvandling af det lavarkitektoniske hus bygget i 80'erne, der helt oversteg deres forventninger. Han byggede en hel etage oven på kælderen og stueetagen i den eksisterende bygning og skabte derved yderligere boligareal. Dette resulterede i en rummelig lejlighed i stueetagen, en anden på første sal og et sted at trække sig tilbage inde under taget med pool, loggia og tagterrasse. Det er takket være Hallers gennemtænkte koncept, at de 310 kvadratmeter brugsareal kan opdeles i mindst tre separat beboelige enheder.

Luftaufnahme eines modernen Hauses mit einem nussbraunen PREFA Prefalz Dach. Eine Dachterrasse mit Pool bietet einen exklusiven Entspannungsbereich mit Blick auf die hügelige, grüne Landschaft.

Beboelseshuset har andre særlige kendetegn, herunder omhyggeligt placerede udsigter, da hvert vindue fokuserer på sin egen del af omgivelserne. Til dette formål drejede Haller gavlen 90 grader og skabte således en helt ny hjemmefølelse, da rummene nu er fyldt med mere lys. Derudover fremstår strukturen uden fremspring dynamisk på grund af sin asymmetri. Trods sine hårde kanter udstråler bygningen en vis ro, som Haller ydermere understøtter med indvendige tagrender, tagterrassens og poolens velproportionerede aluminiumsindfatninger samt Prefalz-taget - nøddebrun som facaden af sølvgranlameller, hvortil taget er forbundet.

Ein modernes Mehrfamilienhaus in Vorarlberg, Österreich, mit einem Satteldach, bedeckt mit Prefalz in Nussbraun. Die Holzfassade des Gebäudes fügt sich harmonisch in die ländliche Umgebung ein, während großflächige Fenster moderne Akzente setzen.

Aluminium overalt

Udformningen af taget viste sig at være en krævende opgave for de erfarne forarbejdere fra firmaet Tectum. Det har en ret lav hældning og usædvanlig lange paneler, hvis materialeudvidelse skulle tages i betragtning i tilslutningerne. Eksperterne blev også sat over for udfordringen med at installere det indvendige dræn, integrere aluminiumselementer i vinduerne og træfacaden og designe den sømløse overgang fra poolen til det skrå tag. Det hjalp, at de involverede havde erfaring med at bruge PREFA-produkter: Da det er det mest almindelige materiale hos Tectum og kan løse mange problemer i forbindelse med tage og facader, foretrækkes det ofte at arbejde med PREFA.

Materiale: 

Ein modernes Mehrfamilienhaus mit nussbraunem PREFA Prefalz Dach und dunkler Holzfassade, durchsetzt mit hellen Holzelementen, großen Fenstern und umgeben von grüner Landschaft.

Der kan downloades billeder via dette link:

https://brx522.saas.contentserv.com/admin/share/34a2c6cf