Grønt boligprojekt pakket ind i PREFAs røde aluminium

Det grønne og innovative boligbyggeri, Townhouses, er på vej midt i Herning. Blikkenslager Gunnar Kristensen VVS udfører facader på projektet, hvortil den mangeårige leverandør PREFA kunne skaffe aluminiumsprodukter i den helt rigtige teglrøde farve.

Af Cathrine Eriksen Fris

På den gamle sygehusgrund centralt i Herning er man i gang med at skabe den nye bydel Herning+, hvor kommende beboere kan se frem til at fl ytte ind i de nye, innovative Townhouses – en række moderne byhuse på flere etager med et lille CO2-aftryk. Gunnar Kristensen VVS, som udfører alt blikarbejde på Townhouse-boligerne, har valgt at anvende teglrødt aluminium til facader på skure og karnapper fra PREFA, som altid tilbyder et stort farveudvalg. ”På Townhouse-projektet har arkitekten valgt at designe boligernes skure og karnapper samt tagrender og nedløbsrør med det flotte teglrøde aluminium. Vores samarbejdspartner PREFA leverer aluminium til facaderne i den helt rigtige røde farve og i de størrelser og mål, vi har brug for,” siger Kurt Olesen, blikkenslager hos Gunnar Kristensen VVS.

En rigtig farve

Som en del af Industriellen Dr. Cornelius Grupp, der på deres fabrikker i Tyskland og Østrig producerer mere end 5.000 produkter, har PREFA i mere end 70 år arbejdet med udvikling og produktion af tag- og facadesystemer af høj kvalitet. “PREFA leverer aluminium af højeste kvalitet, som er vedligeholdelsesfrit og nemt at arbejde med og lever op til vores behov. Arkitekten på Townhouses havde et ønske om at bruge en teglrød farve til facaden, og Prefa kunne som altid levere produktet med det rette udseende og mathed efter arkitektens ønsker. Det er sjældent, jeg oplever så stort et udvalg af farver.

Vi bruger ofte PREFA som aluminiumsleverandør, og det er helt typisk for vores samarbejde, at de kan levere de materialer i de størrelser og mål, vi har brug for. Det er et godt makkerskab, vi har været glade for i mange år.”

"Vi vil gerne handle der, hvor vi kan få en god garanti."

Kurt Olesen, blikkenslager hos Gunnar Kristensen VVS

40 års garanti

PREFAs aluminiumsprodukter ergenanvendelige og derfor oplagte at bruge i bæredygtige byggeprojekter som de nye Townhouses i Herning. Derudover tilbyder virksomheden en unik materialegaranti på deres produkter – hele 40 år.

”I vores branche er en ordentlig garanti afgørende for valget af samarbejdspartner, så vi vil gerne handle der, hvor vi kan få en god garanti. Der kan være problemer med alle produkter, og så giver det en tryghed og sikkerhed for os som kunde, at PREFA tager ansvaret, hvis der mod forventning skulle være noget at komme efter.”