Gennemført ned til mindste detalje

Med deres parcelhus i Bad Soden nær Frankfurt am Main (DE) skabte Patrick Neff og Pascal Kuhn fra Neff Kuhn Architekten – Studio PPANK en ny bygning, der ser lille ud udefra og skaber et nyt, interessant rum med sin stigende tagryg. For at designe bygningen på en mere læselig måde besluttede arkitekterne kun at bruge ét materiale til facade og tag: De blev enige om en træfacade, og da de ledte efter et passende tagmateriale, stødte de på Prefalz i P.10 antracit. På den måde var det muligt at sikre, at det relativt store tagareal, trods de usædvanlige vinkler og de høje kvistvinduer, fik et mere roligt og elegant udtryk.

Das Bild zeigt ein Einfamilienhaus in Bad Soden am Tag. Das Dach wurde mit Prefalz in der Farbe P.10 Anthrazit eingedeckt.

Større areal takket være innovation

Ejendommen måtte ifølge bygningsreglementet kun bebygges med en bygning i halvanden etage. For at skabe næsten dobbelt så meget plads i den nye bygning i forhold til den tidligere bygning placerede de to arkitekter en af bygningens langsider på skrå og skabte en kælder, der er oplyst af et lille gårdrum. I forbindelse med den stigende rigning blev der skabt en stor havefacade, rumhøje kvistvinduer og en bredere stueetage, uden at det virker påtrængende mod gaden. Det mørke aluminium bidrager også til et tilbageholdende indtryk, som takket være håndværket næsten forløber problemfrit hen over brystningen på en loggia og de tre store kvistvinduer.

Auf dem Bild ist ein Dach zu sehen, was mit Prefalz in der Farbe P.10 Anthrazit eingedeckt wurde.

Effektiv planlægning

Patrick Neff og Pascal Kuhn indhentede ekspertviden fra håndværkeren Andreas Knippschild i designfasen af enfamiliehuset og fik "grønt lys" til den utraditionelle og komplekse tagform. "Ved første øjekast så det meget simpelt ud. Men når man tænker på, at vi beskytter hele taget mod vandindtrængning med foldeteknologi, var projektet trods vores erfaring en stor udfordring," forklarer Andreas Knippschild. Da Knippschilds team brugte mobile folde- og profileringsmaskiner, var det muligt at fremstille tagpladerne på stedet. Det betød, at man kunne planlægge og opdele byggepladsen i mindre sektioner. Desuden var håndværkerne i stand til at reagere meget mere præcist og hurtigt på de reelle dimensioner og unøjagtigheder under byggeriet.

Das Bild zeigt ein Einfamilienhaus in Bad Soden. Das Dach wurde mit Prefalz in der Farbe P.10 Anthrazit eingedeckt.

Vil gerne forblive et lille firma

Arkitektfirmaet har hidtil bygget kontorbygninger og enfamiliehuse i Rhin-Main-området og vil i fremtiden også gerne påtage sig kommunale projekter. De to unge arkitekter arbejder i øjeblikket på at revitalisere et højhus. Neff Kuhn Architekten – Studio PPANK ønsker dog ikke at blive meget større, da de foretrækker at fokusere på ét projekt i stedet for at håndtere flere projekter på samme tid. Det er vigtigt for dem at tage sig tid nok til deres kunder og at udtømme alle muligheder for, hvordan de kan implementere deres forståelse af arkitektur på en konstruktiv måde, der skaber en god atmosfære.

Das Bild zeigt ein Einfamilienhaus in Bad Soden. Das Dach wurde mit Prefalz in der Farbe P.10 Anthrazit eingedeckt.