Et kontor i Nantes bruger PREFA takker

François Dussaux, Aurélien Lepoutre og Vincent Wattier fra DLW architectes udviklede et arkitektonisk blikfang i Rue Marmontel i Nantes (Frankrig) i form af et let, smalt nybyggeri med PREFAs takkede profil i naturblank, som de brugte til kontorbygningens 80 m² store facade. Da konstruktion, rum og lysføring skulle være så enkelt som muligt, planlagde de et grundrids med et rum til cykler, et fællesrum og en vertikal udbygning i stueetagen samt en lille gård. Den helt glatte facade blev opført med en takket profil fra PREFA: Den har ikke brug for synlige fastgørelser og har en overflade, som ser ud til at ændre sig farvemæssigt ved dagslys. Objektet ligger i et byområde, hvor der tidligere var boliger og engroshandel i Nantes, halvvejs mellem den historiske bykerne og Loire floden.

Einer der Architekten steht vor einer Steinmauer und lächelt in die Kamera.

Diskret forædling med aluminium

Den enkle, takkede profil åbner sig opefter på kontorbygningen ud mod gaden. Og med sollyset skifter farver og refleksioners vinkler på den takkede facadeflade. Arkitektteamet har forædlet den kubiske form så meget som nødvendigt men så lidt som muligt, så kontrasten mellem den gamle stenmur på nabohusene og den nye bygning bliver tydelig. Derfor var en klar stålkonstruktion med en beklædning af to millimeter tykke, naturblanke ekstruderede profiler af aluminium fra PREFA perfekt. DLW lagde i Rue Marmontel stor vægt på ”høj bestandighed takket være konstruktiv enkelthed”.

Das Bürogebäude wurde von unten fotografiert und ragt in den Himmel. Verkleidet wurde das Gebäude mit dem PREFA Zackenprofil in der Farbe Naturblank.

Flotte PREFA takker

Didier Bougeard har med familievirksomheden BDN Bardage specialiseret sig i facade- og taginddækninger samt udvendig isolering og var ansvarlig for den håndværksmæssige side af projektet. Han er blevet utroligt begejstret over produktet og den faglige kompetence og ønsker derfor at bruge aluminium igen efter det gode samarbejde med DLW architectes og PREFA. En afgørende faktor er helt klart den nemme og problemfrie montering. Profilen blev monteret med PREFA glidehafter på en underkonstruktion af metal. Selve underkonstruktionen krævede et yderst præcist arbejde, hvilket dog ikke var noget problem for den erfarne håndværker. For Didier Bougeard var valget af en takket profil i naturblank perfekt, da der ikke var megen plads til arbejdet i den smalle gade. Og dermed gjorde den enkle, hurtige montering alting nemmere.

Materiale:

Detailaufnahme des PREFA Zackenprofils in der Farbe Naturblank

PREFA Aluminiumprodukte GmbH har i mere end 70 år haft stor succes over hele Europa inden for udvikling, produktion og salg af tag- og facadesystemer af aluminium. PREFA Gruppen har ca. 640 medarbejdere. De mere end 5.000 produkter af høj kvalitet produceres i Østrig og Tyskland. PREFA er en del af virksomhedsgruppen ”Cornelius Grupp”, som beskæftiger mere end 8.000 medarbejdere i hele verden fordelt på mere end 40 produktionssteder.