Den regionale musikskole i Buchkirchen: Et blikfang med karakter

Christian Frömel og Markus Fischer fra F2 Architekten har skabt en regional musikskole i det landlige Buchkirchen (AT), der med sin let læselige symbolik og runde facade er slående selv på afstand. Også Prefa-vægspånene i den særlige farve mayaguld, som arkitekterne insisterede på at bruge, spillede en rolle.

Tre elementer

Den repræsentative bygning består af flere volumener, der er placeret under et hvidt tag og danner en foyer i midten af dem. Bygningen med den let læselige, svungne facade af spån, rummer et øvelokale, der også kan bruges til koncerter. Desuden er strukturen defineret af en meget enkel udnyttelse på øverste etage, og pavillonbygningen er trukket tilbage fra hovedvejen, hvilket skaber en 20 m bred forplads. Symbolikken, der lå bag blandingen af de ​anvendte materialer, gjorde, at F2 Architekten leverede en overbevisende præstation i konkurrencen: Således repræsenterer de tynde søjler, der bærer det flade hvide tag, strygerne på en violin, træet henviser til træblæsere, og aluminiummet skal forstås som en hentydning til messingmusikken.

Nahaufnahme der Landesmusikschule in Buchkirchen. Die Fassade wurde mit PREFA Wandschindeln in der Sonderfarbe Mayagold verkleidet.

Om at bygge og bremse op

Der er normalt ikke specielt stille på kontoret hos F2 Architekten: Teamet håndterer omkring 50 projekter om året. I de kommende år ønsker de imidlertid at "sætte farten lidt ned" og være endnu mere bevidste om, hvilke projekter der arbejdes på og bygges: "Det er en frihed i den forstand, at man ikke skal bygge alting," forklarer Christian Frömel. At de har en forkærlighed for klassisk modernisme fremgår tydeligt af musikskolens arkitektoniske koncept: Hvide, flade tage og tynde søjler er et af deres varemærker.

Seitliche Aufnahme der Landesmusikschule in Buchkirchen. Die Fassade wurde mit PREFA Wandschindeln in der Sonderfarbe Mayagold verkleidet.

Bestemte sig for aluminium

På trods af det stramme budget for byggeriet valgte arkitektteamet en 160 m² Prefa-aluminiumsfacade monteret på en helforskalling. Med den "kunne vi gøre bygningens koncept synligt", siger Christian Frömel. Det var oplagt at vælge vægspånen i lille format på grund af dens brede vifte af farver, fleksibilitet og sofistikerede monteringsteknik. Håndværkeren Rudolf Schmidhofer, der normalt ikke påtager sig små opgaver, taler begejstret om kombinationen af spån på gipsfacaden samt monteringen af den lodrette facade på den bueformede helforskalling. I forbindelse med musikskolen i Buchkirchen blev han først og fremmest overbevist af arkitekturen: "Det er ikke størrelsen, men snarere den arkitektoniske grundidé og hvor stor frihed arkitekterne giver os til selvstændigt at gennemføre detaljerede løsninger, der er afgørende."

Aufnahme von Buchkirchen mit der Landesmusikschule und anderen Gebäuden und Bäumen im Hintergrund. Die Fassade wurde mit PREFA Wandschindeln in der Sonderfarbe Mayagold verkleidet und blitzt durch Bäume und Gebäude hervor.

Materiale:

Außenaufnahme der Landesmusikschule in Buchkirchen. Das Gebäude trägt eine 160 m² große Fassade aus PREFA Wandschindeln in der Sonderfarbe Mayagold.