De nye PREFA Siding 500 og Siding 600 i stort format

Fra store facadeflader på erhvervs- og industribygninger til flotte private og offentlige ejendomme – med de nye Sidings 500 og 600 er alt hurtigt dækket, og resultatet både holder og ser godt ud. 

Når meget store facadeflader skal dækkes, er der behov for et materiale, der ikke kun er hurtigt at lægge, men som også holder i generationer og ikke kræver megen vedligeholdelse. Det er nemlig af afgørende betydning, at facader ikke blot ser flotte og eksklusive ud, men også bevarer deres funktion og beskytter effektivt mod vind og vejr og andre ydre påvirkninger. 

De nye Sidings 500 og 600 fra PREFA er det helt rigtige materiale, når store flader som f.eks. vægge i industrihaller skal dækkes. Takket være en større konstruktionsbredde er det på meget kort tid muligt at dække selv tusindvis af facadekvadratmeter på en sikker måde, der giver en god beskyttelse. De nye store formater med en materialetykkelse på 1,5 mm og en konstruktionshøjde på 32 mm fås i seks forskellige farver: 02 P.10 Antracit, 07 P.10 Lysegrå, 10 P.10 Prefa-hvid, 12 Sølvmetallic, 19 P.10 Mørkegrå og 20 Røgsølv. De kan leveres i individuelle længder fra 700 til 6.200 mm.

Fotos einer teilweise fertiggestellten Fassade, die mit PREFA Sidings in der Breite 500 verkleidet ist. Der Spengler verlegt ein weiteres Fassadenpaneel. Das Bild ist von unten aufgenommen.

Montage von PREFA Sidings 500

Et resultat af brugernes ønsker

"Vores nye facadeprodukter Siding 500 og Siding 600 er et resultat af, at vi hos PREFA gerne ville imødekomme brugernes ønsker", fortæller Berthold Ruck, teknisk leder på fabrikken i tyske Wasungen, om det, der satte gang i udviklingen. "Der var et ønske om større Sidings i den sædvanlige stabile og holdbare kvalitet, så flader i stort format kunne dækkes hurtigt." For heller ikke når det kommer til virksomheds- og industribygninger, kan man se helt bort fra det visuelle. Planlæggere og bygherrer ønsker trods alt ikke kun en robust beklædning af erhvervshaller – den skulle også gerne tage sig godt ud: "Derfor er den større konstruktionsbredde på de nye Sidings også en fordel for facadernes udseende. Øjet fokuserer på proportioner, og der er således behov for større elementer, når fladerne er større. På den måde får man et gyldent snit i forholdet mellem længde og bredde, og det skaber ganske enkelt et flot udtryk", uddyber Berthold Ruck. "Men de nye Sidings er selvfølgelig også flotte til private huse og offentlige projekter."

I billedet ses forskellige konstruktionsbredder (138, 200, 300, 400, 500, 600) af PREFA Sidings i forskellige farver.

Med to nye størrelser (500 og 600 mm) byder vi nu på endnu større sortiment i konstruktionsbredder. De nye konstruktionsbredder af PREFA Sidings fås i en lang række velkendte farver.

Simpel og hurtig montering – især ved store flader

Vores Sidings kan monteres lodret, vandret eller på skrå og med eller uden skyggefuge. Og den skjulte fastgørelse ved hjælp af det velkendte not- og fersystem skaber et flot udtryk. Derudover fås også facadeprofiler med passende kanter, altså til- og afslutningsprofiler i samme farve som facaden. Facaden udføres som sædvanlig som en bagventileret gardinfacade. På den måde kan der hverken dannes kondensvand eller ophobes varme.

Nahaufnahme eines Spenglers bei der Montage von PREFA Sidings

Sidings können senkrecht, waagerecht oder schräg und mit oder ohne Schattenfuge montiert werden. Die verdeckte Befestigung mit dem bewährten Nut-und-Feder-System sorgt für ein attraktives Erscheinungsbild.

Mange fordele taler for Sidings til industribygninger

Det skal især fremhæves, at Siding-facadeprofiler i aluminium opfylder kravene til brandklasse "A1" – dvs. ikke brændbare – i henhold til EN 13501-1. De kan desuden rensorteres og genbruges et uendeligt antal gange uden kvalitetstab. Egenskaber, der er af stor betydning, når det kommer til de dimensioner, man f.eks. ser i forbindelse med industrihaller. Som ved alle andre produkter yder PREFA også her 40 års materialegaranti. Afslutningsvis peger den tekniske leder Berthold Ruck desuden på de mange serviceydelser fra PREFA: "Lige fra indledende fagkurser på PREFA Academy over detaljerede præfabrikerede installationsplaner til instruktioner lokalt på byggepladsen – brugerne sætter stor pris på vores service og tager gerne imod alle tilbud."

Detailaufnahme zweier Fassadenpaneele, die flach auf dem Boden aufliegen. Mit den neuen Baubreiten der PREFA Sidings 500 und 600 lassen sich große Flächen schnell verkleiden.

Die neuen Sidings 500 und 600 von PREFA sind genau das richtige Eindeckungsmaterial, wenn es um große Flächen wie Hallenwände im Industriebereich geht.