AURA – en kontorbygning med et gyldent tag

Med det gyldne PREFALZ-tag er kontorbygningen AURA, der blev bygget 2018 af Dorte Mandrup A/S, en del af en impulsiv, neo-økonomisk Malmø og er et markant symbol på alt det nye i byen. Den nye bygning, der af type og form minder om en gammel kontorbygning, er placeret i et tidligere havneområde mellem hovedbanegården og Øresund og rummer små butikker, kontorer og en børnehave. Tagets bærende stålkonstruktion er inddækket af 2.000 m² PREFALZ. Og den nye specialudviklede farve Jaisalmer Gold, som bruges til taget, passer til betonfacadens varme udstråling, der er fremstillet af specielt estisk sand, understreger Noel Wibrand, associate partner hos Dorte Mandrup A/S, der er ansvarlig projektleder for AURA.

Architekt Noel Wibrand sitzt mit dem Gesicht zur Kamera an einem Schreibtisch und erklärt etwas

Taget

AURA hæver sig tydeligt fra omgivelserne takket være materialerne. Arkitekten Noel Wibrand beskriver bygningen som et ”meget traditionelt hus, som er utroligt enkelt i strukturen”, men arkitektteamet brød helt klart med traditionen, da de designede tagets rygning, der vender i fire forskellige retninger. De to etager, der er opstået som følge af tagets stejle hældning, har skabt en stor plads under taget. Endesiderne bruges til repræsentationskontorer og i midten af bygningen findes klimasystemet. Taget er blevet monteret i fire dele på jorden, før det blev opsat på resten af bygningen i løbet af bare tre dage. ”Det er nu noget helt enestående at hæve et tag af denne dimension”, siger den ansvarlige håndværker.

Detailaufnahme des Daches des Kontorgebäudes in Schweden eingedeckt mit dem Dachsystem PREFALZ in der Sonderfarbe Jaisalmer Gold

Dansk arkitektfirma med flotte designs

Arkitekterne hos Dorte Mandrup A/S fik 2016 til opgave at designe bygningen. De har stadig et par aluminiumsskabeloner til AURA projektet på kontoret i København. Disse viser godt, hvordan farven blev udviklet til AURA. Det danske arkitektfirma, som pga. dets særlige designs har skabt sig et stort navn blandt arkitekter, vokser kontinuerligt. For tiden er de i gang med at udbygge endnu en etage i kontorbygningen i baggården, der skal rumme værksted og plads til computere. Her retter man sig mod fremtiden og temaer såsom upcycling eller biodiversitet, social integration, hele livscyklusser for materialer og alternative strukturer til boligmarkedet er her vigtige. Og dermed har de vundet vigtige konkurrencer.

Materiale:

  • PREFALZ
  • Specialfarve Jaisalmer Gold
seitliche Frontansicht des Kontorgebäudes in Schweden bei Sonnenschein eingedeckt mit dem Dachsystem PREFALZ in der Sonderfarbe Jaisalmer Gold

PREFA Aluminiumprodukte GmbH har i mere end 70 år haft stor succes over hele Europa inden for udvikling, produktion og salg af tag- og facadesystemer af aluminium. PREFA Gruppen har ca. 640 medarbejdere. De mere end 5.000 produkter af høj kvalitet produceres i Østrig og Tyskland. PREFA er en del af virksomhedsgruppen ”Cornelius Grupp”, som beskæftiger mere end 8.000 medarbejdere i hele verden fordelt på mere end 40 produktionssteder.