Feriehuset Krušné hory: Referenceobjekter

Indledning

David Zámečník, en af de to grundlæggere af NEW HOW architets, der først og fremmest arbejder i Prag, viskede tavlen ren i 2018 og fik et gammelt hus på et kompliceret sted revet ned. Dermed begyndte en meget personlig historie om et nyt feriehus i UNESCO-verdensarven Erzgebirge i Tjekkiet, på stedet Nové Hamry, barnedrømme og farven Neuhammer-grå.

Farven på et hus' facade har Zámečník lånt fra naturen. "I Nové Hamry, ifølge den tyske Neuhammer, finder man det mørkegrå i alle facetter", sagde han. "Neuhammer-grå" kunne man tilføje. Det ses i træernes skygger, i granitten og basalt-stenene ved foden af Erzgebirges og endda i de mørkegrønne nåle og i stammerne af de grantræer, som Erzgebirg-skovene typisk består af.

Fra starten af skulle facaden og taget på feriehuset dækkes med aluminium i en ensartet mørk farve – i dette tilfælde PREFALZ P.10 antracit. Med Stucco-udførelse skabte man desuden en struktureret overflade, der minder om sort, olieindsmurt træ og langsomt voksende granbark. Men farve og overflade er ikke det eneste, der gør huset bemærkelsesværdigt.

Objektbaseret specialløsning

Dato & fakta

Produkt

Prefalz-tagsystem, Facadesystem Prefalz

Farve

02 P.10 antracit

Arkitekt

NEW HOW architects

Forarbejdningsvirksomhed

Tomáš Padevět

Land

Tjekkiet

By

Nové Hamry

Objekttype

Alpehytter

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

Prefalz-falstag i P.10 zinkgrå med tagfladeruder

Lad dig inspirere: Flere referencer

Renoveringsgalleri: Objekter før og efter sanering

Takket være PREFA produkternes lave vægt bliver saneringen af tag og facade den rene leg – og det kosmetiske indgreb gør også sit rent optisk.

Renoveringsgalleri: Objekter før og efter sanering

Hus med garage efter tagrenovering med PREFA tagplader i antracit
Hus før tagrenovering med PREFA tagplader, saddeltag og garage