Hverfisgata: Referenceobjekter

Indledning

Det er et spil på former og farver: Den islandske, autodidakte arkitekt Tryggvi Tryggvason skaber med sit koncept en forbindelse til naturen: med lavaen, gletsjerne og Islands klipper. Derfor anvender han romber, spån og Siding.X i hvid, sandfarver og antracitgrå.

Den særlige og usædvanlige kombination af farver og former formilder den massive fremtoning. "Det er et spil med farver og former", beskriver Tryggvason sit koncept, der oprindeligt tænkte på tunge jordtoner, men hurtigt droppede den ide. "Det var for meget", betonede han og fortæller, at han i sin følelse af lethed derfor besluttede sig for lysere og mere imødekommende farver: Derfor fremstår objektet nu i hvide farver og sandfarver. "De klippeformationer, der opstår her som følge af lavaen, fremhæves af de vertikalt lagte Siding.X i mørk, næsten sort antracit", forklarer arkitekten, der er specielt begejstret over Siding.X-elementerne. "Strukturen minder om, når lavaen køler af og brister. Derved opstår sekskantede flader", ifølge Tryggvason. Det hvide derimod står for sneen. Den afrundede bygningsdel, der blev designet med hvide romber, er inspireret af de islandske gletsjere. Dens struktur minder derved om fiskeskæl. Sandfarven afrunder ideen harmonisk. Spånene overbeviser derimod med deres asymmetri. Tre farver, tre former. "Tallet tre dominerer mit koncept", sagde arkitekten.

Siding.X i P.10 antracit og P.10 sandbrun

Tagrombe 29 × 29 i specialfarve

Tagrombe i P.10 antracit

Dato & fakta

Produkt

Tagrombe 29 × 29, Tagspån, Siding.X

Farve

02 P.10 antracit

Arkitekt

Opus ehf, Tryggvi Tryggvason

Forarbejdningsvirksomhed

Dachbaukunst Quedlinburg GmbH

Land

Island

By

Reykjavík

Objekttype

Boligkomplekser og lejlighedskomplekser

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

PREFA tagrombe 29 × 29 i P.10 antracit med rille lagt på areal, tag med skæl-look

Lad dig inspirere: Flere referencer

Renoveringsgalleri: Objekter før og efter sanering

Takket være PREFA produkternes lave vægt bliver saneringen af tag og facade den rene leg – og det kosmetiske indgreb gør også sit rent optisk.

Renoveringsgalleri: Objekter før og efter sanering

Hus med garage efter tagrenovering med PREFA tagplader i antracit
Hus før tagrenovering med PREFA tagplader, saddeltag og garage