Hovedkvarter "Nature et Découvertes", Versailles: Referenceobjekter

Indledning

Den franske arkitekt Patrick Bouchain har kreeret et "maison", et hjem, til det nye hovedkvarter til virksomheden Nature et Découvertes. Det ligger midt i den berømte by Versailles, ikke langt fra solkongens slot.

Bygningen er opdelt i 15 små huse. De gøres synlige gennem de stejle halvtage i form af trekantede kviste, der peger stejlt op i himlen. "Hver afdeling får sit eget hus. Desuden er etagerne opbygget som dem i beboelseshuse – med et fællesskabsniveau og kontorer at trække sig tilbage i", forklarer Lechevalier konceptet. Den første ide var, fortæller han, et ståltag, men det skulle være finere og lettere. "Vi ledte efter et materiale, der er perfekt til detaljerne, da halvtagene virker som origami", beretter arkitekten om skabelsesprocessen. Aluminium kunne opfylde alle ønskede kriterier og dermed faldt valget på PREFALZ i hvid. Selve gennemførelsen skete efter nær aftale med pladesmeden. Det gjaldt om sammen at finde den bedste løsning til dette usædvanlige projekt.

Objektbaseret specialløsning

Dato & fakta

Produkt

Prefalz-tagsystem

Farve

10 P.10 prefahvid

Arkitekt

Agence d’architecture CONSTRUIRE, Arch. Patrick Bouchain, Bastien Lechevalier

Forarbejdningsvirksomhed

Glot Couverture

Land

Frankrig

By

Versailles

Objekttype

Virksomhedsbygning

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

Prefalz-falstag i P.10 zinkgrå med tagfladeruder

Lad dig inspirere: Flere referencer

Renoveringsgalleri: Objekter før og efter sanering

Takket være PREFA produkternes lave vægt bliver saneringen af tag og facade den rene leg – og det kosmetiske indgreb gør også sit rent optisk.

Renoveringsgalleri: Objekter før og efter sanering

Hus med garage efter tagrenovering med PREFA tagplader i antracit
Hus før tagrenovering med PREFA tagplader, saddeltag og garage