Horw Tower: Referenceobjekter

Indledning

Med denne enlige stjerne har Horw, en rolig forstad til Luzern, fået sit første højhus. Objektet, der blev designet af den schweiziske stjernearkitekt Tilla Theus, står for kommunens byudvikling, og er med sine "dansende vinduer" blevet et nyt vartegn.

Højhuse er sjældne i Schweiz og højhuse til boligbrug endnu mere sjældne. Facaderne med deres for det meste stereotypiske linjer egner sig til kontorbygninger. Tilla Theus bygger altid boliger, som hun selv gerne ville bo i. Derfor kom "linjeprincippet" ikke på tale. Hun ønskede "et andet facadebillede" – et mere sympatisk. Ud fra dette krav udviklede arkitekten "dansende vinduer", dvs. uregelmæssigt placerede, men dog harmoniskabende. I enhver position – stående, siddende ved spisebordet, liggende på sofaen – giver vinduerne i perfekt højde et udsyn til de schweiziske bjerge. Den andet påfaldende karakteristika ved facaden er materialet. Vægromberne af aluminium fascinerer. De giver en fornemmelse af omgivelserne og stemningen ved at afspejle dem. Skyerne og deres bevægelser afspejles i natureloxal. De fremspringende kanter giver sit yderligere præg. Startende fra indgangspartiet, der skulle passe i temaet, snor facaden sig opad – helt til taget, der danner et hele med facaden. Romberne giver facaden en struktur.

Dato & fakta

Produkt

Vægrombe 44 × 44

Farve

Specialfarve

Arkitekt

Tilla Theus und Partner AG

Forarbejdningsvirksomhed

Abdichtungsbau Durrer AG

Land

Schweiz

By

Horw

Objekttype

Boligkomplekser og lejlighedskomplekser

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

Nærbillede af PREFA-vægromber 44 × 44 i aluminium og i P.10 stengrå

Lad dig inspirere: Flere referencer

Renoveringsgalleri: Objekter før og efter sanering

Takket være PREFA produkternes lave vægt bliver saneringen af tag og facade den rene leg – og det kosmetiske indgreb gør også sit rent optisk.

Renoveringsgalleri: Objekter før og efter sanering

Hus med garage efter tagrenovering med PREFA tagplader i antracit
Hus før tagrenovering med PREFA tagplader, saddeltag og garage