Fritzøe Møller Larvik: Referenceobjekter

Indledning

I den sydnorske landsby Larvik startede man for 20 år siden revitaliseringen af et imposant industrianlæg. For Larviks beboere åbnede der sig nye arbejdspladser og charmerende rum på arealerne ved Fritzøe Mølle, mens en sort PREFA-aluminiumsfacade giver lokalkolorit.

Sort som Larvik, som lakrids, som fjorde, dybt vand og som overfladen på de uregelmæssigt strukturerede PREFA FX.12-facadepaneler eller et PREFALZ-facadesystem i sort P.10-farveoverflade? I det skiftende lys i kystbyen Larvik ser sort forskellig ud på dagens forskellige tidspunkter. I skumringen bliver den gyldenbrun og kort efter solopgang kan den også være enebærblå, hvilket bliver brugt der på facaden på den tidligere industrimølle Fritzøe Mølle i Hammerdalen midt i den lille by Larvik.

På nordsiden blev der suppleret med flere bygninger. De blev beklædt med et mørkt Prefalz-facadesystem. De fremtrædende vinkelstående false og deres skyggelinjer fører beskuerens blik opad. I modsætning til FX.12-facadepanelerne er Prefalz-facaden ikke struktureret. Igen en kontrast, der i store træk forstærker indtrykket af den arkitektoniske kollage.

Dato & fakta

Produkt

Facadepanel FX.12, Facadesystem Prefalz

Farve

03 P.10 sort

Arkitekt

PV arkitekter

Forarbejdningsvirksomhed

Herman Nilsen & Sønner AS

Land

Norge

By

Larvik

Objekttype

Boligkomplekser og lejlighedskomplekser, Virksomhedsbygning

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

Facadepanel FX.12 med de karakteristiske uregelmæssige kanter, P.10 lysegrå

Lad dig inspirere: Flere referencer

Renoveringsgalleri: Objekter før og efter sanering

Takket være PREFA produkternes lave vægt bliver saneringen af tag og facade den rene leg – og det kosmetiske indgreb gør også sit rent optisk.

Renoveringsgalleri: Objekter før og efter sanering

Hus med garage efter tagrenovering med PREFA tagplader i antracit
Hus før tagrenovering med PREFA tagplader, saddeltag og garage