Beboelsesejendommen Frankenburg: Referenceobjekter

Indledning

Et moderne enfamiliehus skaber liv i bymidten i kommunen Frankenburg i Oberösterreich. Arkitekten Bernhard Hannes Eggl sætter sit præg på hans hjemstavn i Hausruck. Den bagventilerede forhængsfacade blev designet med en takket profil i bronze.

Sammen med bygherren blev der besluttet at vælge en konstruktion i massivt træ som bærekonstruktion og en bagventileret facade af aluminium. "Denne kombination giver fremragende støjbeskyttelse. Desuden vibrerer den indvendige beklædningsskal", forklarer arkitekten. "Bygherren ønskede noget moderne og bæredygtigt", forklarer Eggl. Bæredygtighed blev gennemført konsekvent: Ud over byggematerialet træ blev der brugt lerpuds, indsat en træfiberisolering og brugt PREFA-aluminium til den robuste klimaskærm. PREFA udvindes primært af sekundær aluminium og genanvendes fremragende. "Materialet er optisk tiltalende, robust og kombineres godt med trækonstruktionen", understreger arkitekten, der først ville anvende et af PREFA-produkterne i lille format, men hurtigt skiftede til den takkede PREFA-profil. "Den takkede profil kommer ganske vist fra industribygning, men materialetykkelsen og -strukturen passede perfekt til dette objekt. Desuden gave det interessante farve- og lysspil", forklarede Eggl.

Dato & fakta

Produkt

Prefalz-tagsystem, Takketprofil

Farve

45 bronce

Arkitekt

BHE Architektur, Arch. DI Bernhard Hannes Eggl

Forarbejdningsvirksomhed

Schmid Dachbau GmbH

Land

Østrig

By

Frankenburg am Hausruck

Objekttype

Enfamilieshuse

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

Prefalz-falstag i P.10 zinkgrå med tagfladeruder

Lad dig inspirere: Flere referencer

Renoveringsgalleri: Objekter før og efter sanering

Takket være PREFA produkternes lave vægt bliver saneringen af tag og facade den rene leg – og det kosmetiske indgreb gør også sit rent optisk.

Renoveringsgalleri: Objekter før og efter sanering

Hus med garage efter tagrenovering med PREFA tagplader i antracit
Hus før tagrenovering med PREFA tagplader, saddeltag og garage