Beboelsesejendom Tatra: Referenceobjekter

Indledning

Jan Karpiel og Marcin Steindel har genfortolket den traditionelle arkitektur i Zakopane. Ved deres Tatra-hus er glas, beton og aluminium i harmoni med træ, der dominerer Polens vintersportsmetropol. Og iscenesætter frem for alt udsigten til bjergene.

"Det er anderledes end de fleste andre objekter her i Zakopane", forklarer Marcin Uroda, håndværker, pladesmed og ejer af Blacharstwo Budowlane Uroda Marcin. "De fleste tage og facader hos os er af træ. Dertil kommer de mange detaljer. Dog ønskede arkitekterne at ændre noget og planlagde taget med et andet materiale", fortæller håndværkeren. Den første ide ville have været stål. "Men aluminium er meget bedre end stål", ved Urodo. Den er først og fremmest fleksibel og ruster ikke. Det er værdifulde egenskaber for den nye arkitektur og de komplet ugunstige vejrforhold i det høje Tatra. I den kolde vinter 2018/19 nåede snedækket i dalen en højde på 1,80 meter. Derfor blev der i feriehuset anvendt PREFALZ i P.10 antracit.

Objektbaseret specialløsning

Dato & fakta

Produkt

Prefalz-tagsystem

Farve

02 P.10 antracit

Arkitekt

Karpiel Steindel Architecture, Jan Karpiel, Marcin Steinde

Forarbejdningsvirksomhed

Blacharstwo Budowlane Uroda Marcin

Land

Polen

By

Koscielisko

Objekttype

Enfamilieshuse, Alpehytter

Copyright

© PREFA | Croce & Wir

Prefalz-falstag i P.10 zinkgrå med tagfladeruder

Lad dig inspirere: Flere referencer

Renoveringsgalleri: Objekter før og efter sanering

Takket være PREFA produkternes lave vægt bliver saneringen af tag og facade den rene leg – og det kosmetiske indgreb gør også sit rent optisk.

Renoveringsgalleri: Objekter før og efter sanering

Hus med garage efter tagrenovering med PREFA tagplader i antracit
Hus før tagrenovering med PREFA tagplader, saddeltag og garage